29歲仔公務員 為咗份政府工唔肯跟條女一齊移民去英國

446 回覆
117 Like 1250 Dislike
其實你都係,點解你交稅幫政府買子彈
你廢,抵你死,貪戀甘做走狗,講完
人大取消所有bno+bno子女既支籍
咁你可以同女友一齊走啦
做人力都知,兩年公務員養成廢柴一條~
何況6年~
主要係咪你條女都想走
如果唔想走 兩個又唔捨得分手不如疊埋心水做老襯
分手
食食下洋腸都會掛住台灣腸
大佬阿!大家講感情
有舊情打下友誼波有咩問題
真係睇到眼火爆,嫌三嫌四又對社會冇貢獻,仲要係政府既走狗希望你女友去到嗰邊識個好啲既
2030年,那位公務員因沒有在其微博張貼慶祝國家主席生日的賀文,比局長批評違法當日聲明及誓言,現被關進集中營。

此時,他想起了10年前如果唔貪果幾分臭錢,跟女朋友移民去英國的話...

呢度係連登
太多人盲目吹奏移民
根本上大部份人唔係專業職系過到去真係無野做
跟條廿零歲女走?唔好咁天真啦
屋企人又會走之前幾日先同條女講話移民?作文成份好大
MPS point幾多
乜撚嘢比喻 不知所謂 你係現職港共PR? 仲想洗白
轉食支那女囉,祖國嘅女人廿幾歲搵十萬啦
其實fb個論調都係差唔多 我有睇到部分reply都係叫條女飛咗條仔算
但係背後嘅uncertainty 永遠冇人會提 呢個世界幾時去到有情飲水飽 就算有名份都要諗過度過啦 更何況冇
結果入到集中營都要洗碗
連登仔 個個富二代 唔洗養家 日日鬥黃
覺得骨氣可以當飯食
假設你係EO1準備箭SEO,人工有返咁上下

係香港唔介意做奴隸,咁應該比上不足比下有餘,買到樓之餘仲可以舒舒服服過一世,又唔怕比人炒

另外有小朋友又可以搭條女屋企人去英國讀書

以人嘅心態嚟講唔想離開穩定生活係好正常

點解大家要批鬧「走」或者「唔走」嘅人,而唔從實際情況諗

要鬧就鬧返製造喱個問題嘅人,逼到香港人今日咁,仲要領軍互相批鬧
你又知佢有交稅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞