有冇人覺得FF7 Remake 麻麻地?

263 回覆
46 Like 232 Dislike
叫你個高手解釋又識解釋
乜仔細mechanics又講唔到
淨係識叫人睇片,乜柒details都無
已經唔係淨係我一條友睇到係咁
係啦話完人叻哥就好有說服力啦
人地系統係咁就咁,咁呢個世界無分好定差啦
賽車驚都無分整得好定廢啦,笑左
你繼續攬住隻戰鬥系統咁好既ff15
慢慢再練下d swap combo啦高手
唔撚洗講咁多架啦 叻哥
FF7R 世界第一麻
不了
15閃同劈中間啲殭直時間太多
啲怪好多時起手動作好陰濕
例如啲類似犀牛既怪好多時拎轉個身就一下打撚死左你
你可以話因為玩家技術差
但垃圾系統唔值得磨練技術
Ffzero一樣係arpg玩法個打擊感好好多
易學但難精
15個戰鬥根本冇野好吹奏
最重要係啲隊友成日死要喂藥水
外國好多玩家都彈哩樣好耐
所以佢之後都出左套無敵甲比啲玩家算
仲有咁多人屌佢個戰鬥其實因為基於睇過ffv13個trailer有期待
瞬移同轉換武器好似好爽
點知成品係冇乜新意
我係有試過學佢咁係空中扭黎扭去打怪既
但一來好耗mp
扭兩野要落返黎
二來其實我企定定劈好似仲好
如果佢啲扭既動作有多啲優勢例如可以玩combo疊傷或者打對手後腦有得暈人地
咁會鼓勵玩家用佢啲飛黎飛去多啲
然後轉武器又係冇必要
唔同武器之間接駁係冇啲連技會發生
咁玩家用死一把武器算啦
嘩 叻哥搵到知心友
係你無朋友啫
我冇話7r一定好玩
但吹奏15既一定係食開屎
哦 原來你唔鍾意果d就係食屎 叻哥2號

我諗都唔係我唔鍾意既問題
成個連登起碼97%人都覺得ff15係屎
你係另外果3%
你唔好做叻哥扮睇唔到啦
當年比人屌得幾撚勁
屌到今日都未平伏
甚至一有ff話題既po都肯定有人會出返黎屌15
舊屎係臭撚到個製作人都比人炒撚7埋
根本糞作係一個事實
再唔係上埋youtube睇下啲驚評屌得幾撚勁
喂 其實你講d野真係有d廢 唔好意思

是旦係人都識掉低一句

我唔係話15一定好玩

但吹奏7 既 一定係食開屎

同埋聽左你講上YouTube

點知有個鬼佬叫你食屎喎

https://youtu.be/ivqA4_q2fpo
ff7r 好唔好我唔講住

但ff15都有人捧係咩事
隻野“好”到製作人收皮
true ending要放落小說
一隻jrpg連故事都唔比機會佢講完簡直係一個侮辱嚟
仲要唔好講啱啱出係幾咁災難
而家出左咁多dlc先叫可以玩到
你睇多次我有冇話7r好好玩係神作先
啊清
我未撚玩過7r架其實
我依家只係針對你話15好玩既言論黎講
唔好為駁而駁好冇
就算7r比你講係好撚多缺點
佢仍然有一群受眾話好玩啦
我唔知我覺得好唔好玩啦
但我玩過15
10以前果啲都玩過哂
Sorry 15真係垃圾
如果我冇講過7r好玩
唔知你為駁而駁仲用咩理據呢?
麻煩講返15個戰鬥系統有咩優勝既地方啦好冇
清 我之前同阿叻哥已經講撚左

點解15個系統點解好玩過7

學下追post la 咁 講咁撚多野

原來盲撚
但ching ff15係失敗作真係無得唔認
開發10年一波三折改完又改最後大爛尾
release前兩日優化都未做好(唔係話係ps4lag咁簡單 係只係可以係top spec pc run到)
一出又多bug個故事虎頭蛇尾比人屌到上天花板
se焗住平價整一堆dlc救亡
基本上ff15嘅影響唔係話隻game垃圾就可以講得到
佢係半收左se皮
迫se將炒冷飯(ff7re)放日程第一位去挽回口碑+$$$$$
自家luminous engine 回爐重做
ff7r 都唔撚用
佢既垃圾唔係game層面上咁簡單,係戰略上都顯示se幾垃圾
你好呀 盲撚清

我一直都冇講過15 各方面都好好

只係話戰鬥系統好玩過7果個

你一拎埋其仔野唔關事既野講

學下追下post 啦 大個仔啦
你啲point咪係
一句話人唔識玩
無視左隻game戰鬥系統缺點
我一早睇左亦唔覺得有咩point
你講果啲打法我都試過
但真係唔好玩
同咪我上面講左2樓個戰鬥系統點廢咪就係用黎回應返你講果啲優點
你都冇回應返
唔知邊個盲撚呢
唔好聲大夾惡就當自己有道理啦
依家圍屌你啊
依家先黎轉軚話冇講過各方面好
咁唔知你想講ff15個戰鬥係好好玩
定係其實15個戰鬥係垃圾只係唔夠7r垃圾呢?
你立場咁唔堅定我地好難討論落去
比較ff15 同ff7r戰鬥 同比較無雙系列同街霸嘅戰鬥一樣
兩個望落去好似但核心係完全唔一樣
亦好難比較
但如果你有睇訪問你就會知點解野村要特登挖角一條友黎負責ff7r revamp晒成個戰鬥系統放棄ff15果隻
好簡單講就係因為ff系列係jrpg唔係dmc咁嘅act game
姐係一定有人會覺得打無雙好玩過街霸
但係如果咁樣就要將無雙戰鬥系統放落街霸咁就真係
人地好撚有心拎point討論
條友就知自己冇point惱羞一味係度純屌7人
我地無視佢算數啦
我點無視左個缺點?

淆青條on9 唔識玩 我已經解答左佢一次

你上面講個系統點廢 你同條傻鳩都差唔撚幾

所以先唔想答 但你咁誠心問既 都可以答下你既

但希望你唔係好似淆青咁又變叻哥啦

你話咩閃同劈硬直太多?

呢個就個人感受 見仁見智

咩 犀牛轉個身就打死你

呢個唔知你廢定點 我未撚試過

又話飛黎飛去耗 mp? 有玩過15既都知

有開曬d 關於mp既技能樹 有撚排你飛

就算真係冇曬mp 一野飛埋牆 就補番滿la

同埋轉武器 除左combo之外

唔同武器 克唔同怪架 on9

嚴重懷疑你條傻鳩有冇玩過
嘩 你自己果d廢point 就係point
人地講果d就唔係point

一句吹奏15一定食開屎
嘩 真係好有point 呀
好!
唔同武器剋唔同怪
咁你答我
你打同一隻怪會唔會換武器
如果唔洗換武器咁哩個設定係咪廢左
會唔會有trailer入面打同一類既士兵要換黎換去啲武器
仲有
開滿個技能樹靜係講行mp要幾多ap開
啲ap點賺你記唔記得?
我靜係記得好撚難賺
仲有人講條方法係掛機遊車河去刷ap
一隻單機驚要掛機去刷ap明唔明幾反智
你話你未試過比啲怪打中
咁你啲隊友有冇比怪打中
係咪成日要拍水
你答我啦
人地講左條製作人比人炒撚7埋咪一個鐵證證明係糞作
仲講埋野村唔留個戰鬥系統要重造7r個戰鬥系統黎頂替15個戰鬥系統
哩啲咪point囉
你自己一味叻哥咁話人廢point就唔7理又話人叻哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞