有冇人覺得FF7 Remake 麻麻地?

263 回覆
46 Like 232 Dislike
應該除咗愛麗絲同賽菲羅斯冇人知咩事

都只係去救人

最後命運改變左連愛麗絲都唔知之後會發生咩事

我係咁理解
因為佢真係唔係1st class黎
Tifa都知佢係廢j
只係想睇撚實佢唔好比佢亂鳩黎
真係要玩過舊作先明架
第9章先開始戲肉喎
講真, 到時無支線d人又會話一本道到咁, 完全唔似RPG架啦
D支線又唔係多, 隔幾章先得幾個, 都唔明嘈乜
你是但搵隻open world驚呢d重複無聊既支線起碼多十陪啦
例如樓主讚既FF15, D垃圾支線仲無聊, 一堆堆
FF7算係一本道得黎又俾少少支線你玩, 但又唔會太多搞到好散
分part出又話呃錢, 佢分開個故事都有加長加深個劇情表現
個長度以一本道驚黎講都係唔短, 結果又比人話拖長黎做
真係點都可以搵到位屌
我新玩家覺得好正喎,隻驚好有誠意,每個NPC都有全語音仲要唔係重複幾句對白就算,地圖大得嚟唔會空洞,好多嘢都有得互動,故事劇情未完就唔評論住,但啲角色全部都好吸引
俾有情懷嘅人懷緬用,唔係俾你玩
見到都扯旗
Remake=\=remaster
FF7講CG真係無邊隻大作比得上
屌其他野都算, 淨係講CG, SE既強項, 呢個真係好難挑剔
FF7CC都係得最尾ZACK一小段咋, 車尾燈都見唔到
FF15個戰鬥完全唔知做緊咩,好似唔係自己玩緊咁
有冇巴打可以救救我
攞唔到全能的萬能工呢個獎盃,已經做哂任26/26都唔出,hard mode 都清左,依家差尼個就白金,第9章玩左6,7次,兩條支線都過左,就係唔出,點解啊

就算3,8,9,14d 任玩多次都係一樣,好痛苦啊
都仲未講FF15一出果時只可以控王子
係後尾更新先俾你控其他角色咋
FF15主要係玩防反, 但FF7有多好多唔同配搭
我冇諗過仲有人唔知呢件事
姐係咁 我覺得要做下資料搜集先講

有啲地方有玩舊嘅會有種
呢一幕係refer緊嗰part!!
咁嘅感覺 至少呢樣一定係做得好好
例如cloud望住aerith背景突然流眼淚
好多人嗰下都諗到好多舊sence
或者最後一戰啲回憶閃現
見到個湖嗰下真係眼濕濕
我自己幾享受佢呢個令舊玩家一齊回憶嘅地方
貧民窟天使的信 呢
反ff7 re反到要拎15隻電子垃圾黎比 cls 仲要讚ff15 我諗正常識打機既都冇咩人認同你
第一次攞左,之後再玩係唔係冇得攞?
對唔住 ff15我玩咗15分鐘左右就冇玩
順便一提最快棄驚係真三8 用咗8分鐘
我都係 ff12 個隻如果set得好 可以掛機自動打一個鐘返來等寶箱
bug吧 正常26/26已經跳盃
咪係囉
成隻係勁有心機整
啲迷宮同支線多到玩唔哂
玩到尾二果章 連個結局都唔想玩
好悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞