有冇人覺得FF7 Remake 麻麻地?

263 回覆
46 Like 232 Dislike
小弟都幾鍾意FF系列,玩過FF7CC,玩法正,cg好正,ff15好多人屌但我都幾享受佢戰鬥。

黎到FF7 Remake,一開始玩係覺得幾正,畫面幾靚,戰鬥玩法融合左rpg同action玩法,一開始玩係幾好,但打到後尾見到d怪可以skip就想skip左佢,地圖好似好多時都係打地下水道咁,支線任務感覺單調,CG動畫唔太多,打鬥既CG就仲少,畫質做唔返以前自然既感覺(如果你有玩FF7CC,幾個1st 神羅隻秋同主角最後cg都好正),劇情方面好似冇咩特別深刻,同埋有d位好似格硬黎咁,冇解釋,仲有Cloud 話自己係前神羅1st,但感覺唔到佢特別勁,成隻game最正係tifa(不過佢d衫得晚裝係正,件豹紋旗袍心諗咩事

利申:玩到第15章,預左比人插
悶到抽筋...
比班老嘢懷舊用,你玩唔明好正常
玩到一半就賣左出去
支線真係好悶 感覺好拖
小弟都幾鍾意FF系列,玩過FF7CC,玩法正,cg好正,ff15好多人屌但我都幾享受佢戰鬥。

黎到FF7 Remake,一開始玩係覺得幾正,畫面幾靚,戰鬥玩法融合左rpg同action玩法,一開始玩係幾好,但打到後尾見到d怪可以skip就想skip左佢,地圖好似好多時都係打地下水道咁,支線任務感覺單調,CG動畫唔太多,打鬥既CG就仲少,畫質做唔返以前自然既感覺(如果你有玩FF7CC,幾個1st 神羅隻秋同主角最後cg都好正),劇情方面好似冇咩特別深刻,同埋有d位好似格硬黎咁,冇解釋,仲有Cloud 話自己係前神羅1st,但感覺唔到佢特別勁,成隻game最正係tifa(不過佢d衫得晚裝係正,件豹紋旗袍心諗咩事

利申:玩到第15章,預左比人插

有原因既
ff7開始玩,ff7 / ccff7, ff8, ff9, ff10 / ff10-2, ff12, ff13都有玩
ff7 remake玩左一半就無意慾再玩落去
感覺就係無乜特別吸引
戰鬥黎講最鐘意ff12果種玩法
劇情就ccff7
鬧FF7R點會有人插你
將你啲批評套入去同名奇幻小說三部曲第三集連登神作就會
完全啱用
我都唔明,主打懷舊及對某年代既人有共鳴,但係做出黎就永遠要强制革新,仲要分三章,真係新舊玩家都未必討好
好在喺我心目中最神果隻Chrono trigger 冇remake
玩過3碟版未?
想玩第二集
有隻chrono cross 但唔係trigger 個陣容

無玩過任何一代ff
玩ff7remake玩到第8章棄左
d場景重重覆覆 地圖悶 貼圖又差
連個戰鬥系統我都覺得好悶
搞到完全投入唔到隻game
佢套豹紋真係唔掂
無玩過ff系列,反而覺得remake越後越好玩
結局仲好感人
D怪都重複同埋冇咩邊隻型
你大鑊喇
就係呢隻,我一直當係第2集

又係好好玩
的確麻麻地,果排一d都冇好想玩嘅feel, 好似為爆機而玩

反而ff15個大地圖同4個小生互動我覺得好正,但個魔法王國背景on9到核爆,滅國王子乜乜柒柒,勁old school, 扣哂分

Ff7re比我嘅感覺係差過ff15
玩測試版已經悶悶地
唔拖點分三隻賣 你傻架?
Cloud成個百癡仔咁,成日好似未訓醒懵下懵下
玩過ff15
一日就棄咗

但係玩ff7r嗰陣係通宵咁滯
無可否認支線極多重覆
但係玩到最尾話萬能工最後的工作
我嗰下直情係唔捨得做
依隻係我唯一一隻唔想爆機嘅game
玩到越後
越嚟越唔捨得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞