有冇人覺得FF7 Remake 麻麻地?

263 回覆
46 Like 232 Dislike
咪係,我係舊玩家睇到gameplay同評論都唔會買。
我都係舊玩家,好懷念超究武神霸斬(大約咁上下名)只要跟番原本,升級畫面,運鏡,再加插劇情,例如有高難度任務去save 女主角,最憎重制就重制,係要用多重世界線黎講平行時空,多鬼如,直接話推番前作劇情咪算,好多game company 已經大不如前,暴雪就係表表姐
三年一隻嘅話出四集真係人生有幾個十年
認同師兄, 我玩咗兩次15, 佢戰鬥模組係好, 又流暢. 但轉劍轉人無乜特別
我諗多數人玩FF7R都係想睇SE點用現今嘅技術還原返隻game同故事,始終原版係積木人又無語音,畫面又柒,宜家d後生仔唔會明R有幾震撼

我見到上面有留言話唔知個故噏乜,rpg game 不嬲都係要玩到尾才知個故噏乜,新玩家不如等三集出晒先到買來玩
新玩家既然你都買咗第一集重要爆埋不如上youtube睇下FF7人物故事關係. FF7喺RPG界故事同話題性都算頭三之內唔好錯過.

This time I will never let you go ~~
佢做得長係好,可以玩耐d,分三集都冇問題,但每集隔咁耐真係唔知想點
老屎忽圍爐區

全部都係菲拉
Skip左支線
直衝主線
成班菲拉阻住地球轉
我玩完後專登睇返原版劇情
就發現好多仔細位都有伏線, 暗示, 雙關
仲有好多位係描寫比原作更加好
再加上以前玩FF7CC, 睇到Zack果幕係幾震撼
咁樣去remake個故事線幾特別
我覺菲拉係用來係賣關子做小小劇透
FF15好玩過FF7Re?
FF15夜晚唔比我揸車,迫我低LV果陣打大怪,冇得換人控,低能既執野支線,同埋玩左幾日都冇女主角,已經冇曬心機打落去,棄GAME
我FF8 9 10 10-2 12 13 13-2 13-3 15 7Re都有玩,唔係話隻隻都爆機,但幾日就棄左既就真得FF15
冇玩過FF7,係會唔明點解打打下神羅FINAL BOSS會換左人,少左D感動,少左D驚喜
但我都覺得好好玩
果少少支線講到咁重複,先30個左右
其他OPEN WORLD GAME可能地圖既一忽仔就有10個支線
royal版大改左
你話閃黎閃去冇必要 就知你係鳩玩玩家

你所謂果4個技能/魔法/極限招/召喚獸
屌拿星 乜呢d 原來ff15冇架咩
嘩 真係長智識鳥
如果ff15 唔似趕收工應該宜家lee 個版本好,水都開始浪費左隻game , 好多人鬧但我覺得戰鬥系統我覺得ok(果d 似做好又唔似做好O既迷宮就唔L好講la, 做好果d 算幾有心思)

ff7r支線真係極無聊先係重點,就咁玩主線其實ok, 但比d 無聊主線拖到慢曬, 但講真如果佢個approach 係講改變命運,最後都以經進入左個命運分叉點,下一集照計會好多新野發生.

我覺得佢係有d想炒EVA 電影版咁,第一隻"序" 可以話係review 翻tv版加d新野,之後破同q 故事會有新展開同變做新經典....希望係咁la , 如果唔係SE 唔該你執7左佢
Lm
你幫我計下有幾多招啦咁撚醒?
我無話ff15無啊, 我話少好撚多啊, 識唔識聽啊?
我話閃撚得太多啦, 唔係無必要啊, 識唔識聽啊?
仲有你果d技/魔法又點撚樣combo法啊睇過?
閃黎閃去滯空好撚有技術啊ma知啦
禁實O無腦戰鬥系統, 無腦隨機召喚
4人team無合作combo, 係個垃圾戰鬥系統玩出技術來
你繼續打飛機啦, ff15 combo高手
我唔係好記得但閃唔係主角技能黎咩?呢d閃得多先顯示速度快,睇都感覺爽d,好似唔係冇必要wo
FF7R 多15 多幾撚多招呀
淨係武器都少15一大炸啦
閃得太多 真心想知條片入面邊下閃多左
一睇就知你係高手啦 鳩up果方面
你鳩玩就算啦 咪撚鳩up丫麻

段片人地d技同魔法咪combo緊
盲撚又問 係咪要真係好柒咁要係個畫面
到show combo左幾多下先叫combo
人地15有合作combo 你又死都話人扮有
知啦FF7R 黎黎去果幾招 最撚正
FF7R 世界第一啦

同動漫台 條火影世界第一條傻鳩一撚樣

吓 聽你咁講仲大鑊

係我眼中除咗除咗尻閃之外就只係平A緊

完全唔覺得有技開過

連開技既感覺都無既game可以比人吹到上天

然後拎黎同ff7re 比 我唔知講咩好

比隻game有一千招技 招招都做到好似平A咁有咩撚用
我就係想睇你高手解釋啊, 你話我9玩啊ma
咁你唔9玩就解釋下點解打隻隻怪都要9閃囉
嘩好多d間唔中出一下魔法, 9成都閃打,
你就知ff15其他招係幾撚有用
ff7多幾撚多招我上邊咪講過囉
你d武器多d乜啊, 咪又係王子果幾把武器普通攻擊moveset
你又無得好似nier咁chok, 技又少,
又無得好似ff7咁針對特性去換招換唔同人屈combo
同我講果3招既技就叫玩緊合作
就係條垃圾片我見到就係無乜招, 打咩怪都係9成閃打, 間唔時先出下技
俾條咁既片show俾人睇好多招都係搞笑
我淨係為左j tifa
人地隻game 就係玩swap
你就屌人隻game 飛黎飛去
咁賽車game 係咁鳩飛車 真係無撚用

同你條傻鳩講左咁耐

你d套路都係 總之人地show曬俾你睇既

同阿叻哥一樣 我見唔到

一係就有都話冇 一係有既又唔計

咁有說服力 咁真係冇得唔認同你啦

總之FF7R 世界第一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞