有冇人覺得FF7 Remake 麻麻地?

263 回覆
46 Like 232 Dislike
諸神黃昏係remake 嘅神器,唔知第二集會點nerf d白金玩家
買左tlou2,ff7r同對馬
玩得最開心就係ff7r
我無拿到 爆完機睇完劇情就賣左………………
隻game 都未完成, 根本玩緊試版同幫人debugs , 緊係唔好玩啦
除左tifa 係好正之外覺得係幾悶
舊版可以自己重玩 n 次
點啊亞士保加仔
講撚完咁田畑整完個dlc未
你玩左佢隻dlc未姐
你係咁死都要駁返生話田畑端冇比人炒我都feel到7到唔敢睇鄧你可憐
你覺得ffxv唔係一舊屎咁點解啲dlc唔出埋佢啊
點解田畑端要轉工啊?
你話佢轉工啊麻
係咁好玩就留係度做埋啲dlc先走啦
比你屈到佢係轉工都改變唔到15係舊屎既事實
你仍然係屌開屎
喂 傻仔 人地對外唔係話炒

我唔會咁武斷話炒囉 講野原來可以鳩up

唔洗理據 自己話係就當係

原來咁叫有point 呀

你上法庭 一定係‘誠實可靠證人‘啦

其實明既 你條傻鳩

好多鳩up位 一時又鳩話9成人玩舊版

淨係呢句都知你講野幾撚求其

邊撚到source 話9成人玩舊版

AP 難儲 揭穿左唔撚係 自己柒撚左就

唔撚出聲 又話自己玩過15

仲話開車儲AP on9仔都知唔會咁做啦

連mp always 可以飛牆補滿 咁撚基本都唔知

喂 咁都叫玩過呀 肯解釋上面你d柒野未呀

同埋隻驚 唔出dlc 就等於垃圾game

其實都反影到 你d on9仔邏輯 ga

講開戰鬥系統 就spin 去話隻game 其他野垃圾

自己討論緊乜都唔知

不過算啦 你不嬲講野都冇邏輯
隻驚無patch我都未遇過bug wo
我講下我既睇法
先利申,FF7所有系列冇玩過,FF15有玩但玩左兩日就棄左

舊版FF7聽過人講是神作,但一直唔係FF既hardcore fan所以亦冇乜意慾玩舊版。FF7出重製版,既然係remake,當時為左好好咁體驗劇情,所以特登完全避開所有背景資料,由零開始。

我係由零開始既玩家既角度去睇,係幾同意樓主講既野。
呢隻game對我黎講真係麻麻地。首先第一敗筆係,隻game雖然叫remake,原來係已經assume左你玩過晒FF7所有系列,我基本上由頭到尾都係一頭霧水,特別係最尾公路果度,打boss,加埋zack最後出現,更加係非常突兀。我爆左機之後先上youtube補完FF7原版系統資料同劇情,先發現如果一開始我就知,玩FF7 remake會好玩D。

第二,節奏上掌控做得好差,劇情唔算流暢,部份唔太重要既主線劇情同任務太拖。而且大部份時間都用左係做無聊野度,例如唔好玩既支線,過多既「動作場面」CG上,同埋非必要地超長既隧道戰。

我見到好多巴打都話冇意慾爆機,我完全明白,隻game由頭到尾都係比我覺得好煩既感覺。而且爆完機係好攰,完全冇意慾再掂隻game。
肯承認你屌開屎未
我承認我累了唔想同你認真討論
因為發現你有亞士保加
所以都廢鳩事回你啲死雞撐飯蓋
答都答鳩左
由你話殭直耐唔耐係見人見志已經唔想討論
再睇下你最後個comment有幾多個負評
原來都係冇人支持你
我難得玩哂先有啲料同你討論你隻神作炸
你望下上面係話玩兩個鐘已經棄左
有人同你啲亞士保加仔討論你啲興趣應該感恩啦
可惜田畑端冇河妖咁好人收你條亞士保加做契仔
當你係篤精射落牆「轉工」就算數
嘩 柒到唔撚識回應 梗係唔想回應啦

因為已經柒到冇破綻

乜硬直耐唔耐 又係你條傻鳩定意呀?

世界都要睇你定義做人

其實你一野都駁唔到 次次都鳩屌遮醜

得罪講句 真係有d柒 其實柒左咪認囉

Last comment 用曬你d分身俾 真係辛苦你

玩曬隻game 先同我討論 但基本野都唔撚知

真係好野

喂 除左鳩屌 試下正面回應下啦

面對下自己係一個冇point on9仔既事實麻

對你人生都會有幫助架
而家先搵到個post
琴晚先打到岩岩入第18章就爆機
點解咁多人話主角唔勁
我本身都覺得佢唔係特別勁
但去到臨尾電單車果part直程覺得佢勁到痴撚線
古而呢個世界D槍咁廢先搞笑
從來唔會射得中人
射爛野導致主角群冇辦法前進已經好勁咁
唯一一次一槍射中大隻佬都滿血復活
反而主角用一拆刀就應付哂所有魔獸/機械/軍隊
直升機都俾佢一野斬爛
最奇怪係tifa,係呢個有槍有炮又有刀劍魔法既世界
竟然練拳腳仲要係女人
我係佢見到d核突怪物就一定出唔到拳
特別係似昆蟲既敵人
不過受原作所限都搞咁多野已經算係咁
玩得最唔爽既地方係D死人魔晶石
如果唔睇攻略下一場戰鬥你冇岩用既技放
你真係唔撚洗打焗住要出返去執位
成件事好唔流暢特別係前期魔晶石位又有限
故事正係高潮既時候仆你個街打佢扣0血既
好似同條女情到濃時發現comdom唔岩size要出返去買咁
呢個情況幾乎每一章都發生幾次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞