有冇人覺得FF7 Remake 麻麻地?

263 回覆
46 Like 232 Dislike
又一個用屎眼睇野既人,我話享受佢戰鬥阿,鬼有話佢其他野做得好阿
不滿意,做咗咁耐隻FF7 remark,只係序章。
15戰鬥都好9下
禁實O你基本都唔會死
最多玩下parry,仲要未更新前得一條友可以控
D boss fight得同場面大,但完全無可玩性
都係所以我爆完機就唔再玩
外國人整都整到佢個樣好熟
agger

x2
爆機完就賣左,個故未完感覺冇咩引。唔知要等幾多年完玩得哂成個remake
遇到Aerith後先開始好玩
一定要玩哂原版ff7, 了解左原版ff7故事
先可以玩ff7re?
隻game好多位新玩家根本睇唔明, 懶係彩蛋懶係隱喻咁
事後睇完人地解說番隻game同原作有咩關係
先知個remake故事講乜

我同意樓主既睇法, 覺得ff7re好撚悶玩果陣
有哂on9 game既元素, 外賣仔支線, 慢到仆街既跟隨任, 冇咩獎勵性探索性既迷宮, 開關下機關, 拉下水閘, 同dq11既迷宮真係差太遠
破圖 load唔切既地圖數之不盡, 仲有d貼圖
如果佢下代仲係用垃圾unreal 4整隻game, 我好支持, 繼續喂屎比班fans食
我以上講既野, 隻game岩岩出果陣頭post都好多人屌
係後期比d死忠帶走哂風向吹到神作
老粉吹奏
新粉就盡踩
咁你明隻驚target緊邊一群人啦
地圖大得黎唔空洞,仲條條都係直路添
地圖大得黎唔空洞 好多野可以互動 笑左
笑左
究竟係咪玩緊同一隻game
定係我玩到第8章 未去到地圖大多互動既位
全隻GAME最自由, 多野玩, 係得第8定第9章
後面都係迷宮RUN
同你一樣, 只係玩過FF7CC, 依家就好似玩緊續集咁, 很正
minecraft DQB可以任得你掘礦起嘢就話
一路行一路打嘅RPG其實係咪直路有乜關係,迷宮大到女神轉生咁你又唔想行話拖時間啫
好多開放世界任行,咪又係得個marker叫你行過去發展劇情,目標路以外就執吓草打吓怪,15就柒在呢度
7回歸傳統,間中解吓謎玩下小遊戲冇咁dry
但係DQ11都係用Unreal 整
我知, 所以先用一樣既game黎比
Unreal 4整既動作Game都好伏
新手玩ff7re,我反而好中意wor,個故事最多都係唔明最尾一章
當然好多細節都要上番youtube聽解說,就會覺得幾正
但總括而言佢畫面超正,戰鬥系統我個人都幾中意
亦係呢隻game令我開始想玩其他日式rpg game
其實唔明係正常,就算當年玩7既人都唔會玩到出左城就明晒成個故事,因為個故事只係岩岩開始好多係伏線
佢已經寫得好過原版,正常已經明得多過d老屎忽最初玩7果玩時
我無玩過原版,只係玩過ff7cc,俾佢d伏線吸引,再youtube睇返原版同avent children故事,慢慢自已發掘返佢個remake係發生咩事,就會覺得佢咁寫好正,就咁玩完睇解說係無feel
但係好賣得
神作
你講Cloud 係1st team 證明你係新玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞