[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(250) 睇#1保你全家平安

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
推一推,有冇ching 可以比下建議,display card 我諗左好耐都揸唔到主意
104000 永遠2666😒😒😒
岩岩上完聯強 個臭八驗屍官話睇到個底板底部有啲花痕
500GB 勁同廢差價都唔係太多
你攻頂sn750 都係599 only
攻頂就直接970 pro啦
1 x Intel® Core™ Comet Lake-S i5-10400
價錢:$1,320

1 x MSI B460M PRO-VDH WIFI Micro-ATX
價錢:$820

1 x Toshiba DT01ACA300 3TB 7200rpm 3.5
價錢:$520

1 x Samsung 970 EVO Plus Series 500GB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
價錢:$875

1 x Antec NeoEco Gold Zen Series 500W 80Plus Gold
價錢:$479

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $4,094
https://www.faroll.com/customize#MTIzLDI1NjMsMzMxNCwzNDYwLDQzMg

咁ram我要揀咩牌子比較好?
上google查完有人話gskill好
10400 永遠2666😒😒😒
拒保?
佢最後肯話照送台灣 但話要等一個月
其實只係代rma 講到好難為佢咁 "見你塊版花成咁都肯幫你送修
最終都係睇廠整唔整"咁講?
咁我轉邊個牌子穩陣
G.Skill Value Select Series 8GB (1 x 8GB) DDR4 2666MHz C19
2666mhz 但睇連登巴打話c19係好多年前
玩3080 要兩皮野。。
b460只能2666 想知咩事問intel 明明3200@1.2v 出左
最後個句中哂

佢話要睇下台灣個邊肯唔肯維修

以後永遠不買Gigabyte 代理垃圾到
因為我都聽過
早知自己寄去台灣好撚過
啱啱買咗隻lg 1080p芒,用belkin adaptor駁個htmi頭去macbook個mini displayport度用,但個芒成日用用吓都會黑哂幾秒,跟住又正常翻想請教下大家發生咩事
利申macbook air 2015
唔講代理, 佢啲QC一樣垃圾
試下問代理睇下有冇
真 我仲買gigabyte 真係on9仔
nodata ram, 即刻跛卡, tt牛...
usage?
asus
都話咗啦, 0202年了
樓主仲未出機?🙄🙄
應該有deskmini專用既wifi模組
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞