有冇人等緊 Bose 岀sleepbuds2?

527 回覆
20 Like 3 Dislike
本身醒訓,平時長期都戴耳塞訓
我較好細音量,仲習慣緊
用咗3晚,可以講嘅就係易咗訓著

不過呢啲嘢又好個人
我入睡無咩問題, 都易訓著
反而係晚晚都訓訓下自己醒
我只求一覺到天光
想問下巴打你覺得易訓著左, 但醒訓問題有無改善?
但係過咗陣習慣咗就會無視噪音
你本身有冇試3m嘅海棉塞或者硬身嘅三截塞?
有乜野嘈醒你?
一訓訓到朝早
仲試緊, 始終都係用咗3晚
仲搵緊邊隻最啱自己
其實無特別野或噪音嘈醒我
但就好奇怪地訓訓下經常自己醒左
點解想試係因為見有人上面分享戴左, 聽住white noise黎訓會訓得好左, 無咁醒訓, 所以先問下
如果冇乜預算又冇得借就試下啲海棉耳塞
我都易醒
入睡方面冇太大影響,但唔係隻隻白噪音都岩聽,要試下,同埋唔好太大聲
個人覺得用左真係冇咁易醒
好耐以前試過, 唔多有用
應該會自己再播下白噪音試下先
既然睇到有人有用, 真係積極考慮下買唔買先
宜家睇緊中醫都無咩明顯效果
睇一次都幾舊水
巴打 你等我試多幾日先再答你
why not both
中醫調理下身體
好啊 唔該巴打
諗住黎緊搵日去門市試戴下咩feel先
一路睇左唔同中醫都無咩feel到有好轉
仍然係晚晚訓訓下自己醒就覺得好灰, 好影響情緒
睇中醫實在太虛
我通常都係比啲細微聲音嘈醒,所以戴住訓真係有效
但若果ching唔肯定自己咩原因易醒,可以再考慮下先買
如果係因為鼻塞/壓力而易醒個種就真係幫助唔大或者冇乜幫助
btw bose個app除左白噪音仲有啲音樂,有時我冥想/放鬆都會用下
基本上側訓冇異物感,好舒服 但唔知每次連續戴3-4日訓耳仔總會有少少痛
係咪佢對翼滑咗出黎壓住耳骨?
係耳內比係翼尖撐住個位痛
用緊細size ,試過換中size一戴已經超un耳
而家放假會比耳仔休息下
用咗啱啱一個禮拜,真心有用嘅
最緊要搵到個啱嘅白噪音
https://www.bose.hk/zh_hk/store_locator.html
你睇吓邊間專門店近你
想問2樣野
遮唔遮到冷氣聲?
同埋易唔易壞,好似上一代多人話易壞,thx
我細房窗口式3/4匹,遮到(Portal音量較一半)
暫時用咗四個月,未有事住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞