有冇人等緊 Bose 岀sleepbuds2?

527 回覆
20 Like 3 Dislike
已經訂左第二代 見到網上有優惠18XX 搞掂
隔到電鑽聲都聽唔到咁恐怖,好似聾左咁?
我理想係仲聽到小小聲,至少萬一有咩事有人大叫或者電話響都仲聽到
Ching覺得開到最大嘅隔音效果同普通耳塞差幾多?想做個參考
因為普通耳塞我其實都算夠用,但用得耐就痕痛想轉下呢類型耳機試試
同普通耳塞比,
1.唔會瞓瞓下甩
2.無un住耳仔感覺
3.耳仔少咗痕/痛感覺
正常大自然都係會有少少環境聲,完全冇聲好奇怪喎
個隔音效果其實係咪同普通耳機播住White Noise差唔多
如果有魚鰭頂住唔甩應該差唔多(唔反瞓的話)
有日奶左野,習慣左鬧鐘,一響個野,自然反應除左出黎,第日要set 多個真鬧鐘
我發覺個盒唔似可以叉飽3次個耳塞
我記得第一次用,大約50%音量
個鬧鐘一響我成個人震咗震
我就係個盒叉得1.5次到 諗住拎去換
點解個SN會唔同
前面有位巴打話本身設計預咗個盒插住叉電線(?)
我到時換到既話會報告下 叉唔夠3次係咪正常
我淨係用過3m 果隻橙色耳塞 但用黎訓覺好易甩 而且打側訓唔到 隔音有啲唔自然 撞到啲被/ 枕頭會有聲

琴晚試左用sleepbuds2 感覺好訓左 但完全打側瞓都係會有啲野銀住 有少少感覺

暫時都滿意
尋晚第一晚用sleepbuds 訓
講真 係舒服既 又高科技咁既feel

但係個問題唔知係咪唔慣定點
半夜會覺得好有"壓迫感"
自己除左落黎

今晚可能要試大d 既size 耳塞
其實係咪不斷播D聲??
我較30分鐘就熄 唔打算俾佢播成晚
不過其實可能播成晚先係佢既功能
用緊Bose earbuds同埋NC700
QC 35 1,2代都用過
想知瞓覺用呢款係結粹形狀唔同,定係降噪可以再勁啲?
冇主動降噪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞