HSBC Red 卡4% RC或中伏分享 (9)

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
睇你用信用卡消費咩多唔想左計右計就渣打 SC (但要有戶口先免第二年年費)但一定唔係 citi 八仔抵屌
因為日日巴士翻工 有時只係買下飯食
可以用payme chock 個消費額
術語嚟
推廣=就係講緊推廣
假消=增值電子錢包然後套現,實際無消費
咁其實買定8千gift card到時就算11月先出都冇問題啦?
Red 卡真係咁好用??
之前 HSBC 張 Advance Visa 話會轉做Red 卡 繼續免年費
呢張公廁都要入錢開戶?
有冇人知space報course 計唔計4%
同埋大貓肯整好個applepay verification未
麻煩到死,唯有凌晨打去
我一個app reg曬全家promo
https://www.facebook.com/FlyForMiles/posts/1459497567587371/
【HSBC Red 改條款】電子錢包網上簽賬/網上繳費唔視為網上合資格簽賬!
👉HSBC Red卡詳情:flyformiles.hk/16321
(Apple Pay、Google Pay、Samsung Pay無影響,唔係電子錢包!!!)
其實又唔係話咩改條款,我個人覺得只係HSBC應該成日俾人打電話嘈佢做乜有啲唔計網上簽賬所以先諗住喺條款到寫得清清楚楚!總知佢個4%網上簽賬係唔包括:
1️⃣電子錢包交易 (任何貨幣、任何註冊地),總知連咗電子錢包俾既網上簽賬就只有0.4%,即係包括Wechat Pay同Alipay
2️⃣用咗電子錢包簽既交易,就算係超市交易都好,都唔會有2%得0.4%
3️⃣網上繳費,只會有0.4%回贈,唔算係網上簽賬
4️⃣Apple Pay 八達通增值都只有0.4%
5️⃣HSBC Red Card所有簽賬都唔會計算落最紅自主獎賞 (flyformiles.hk/185) 同最紅網上獎賞 (flyformiles.hk/17733)
其實以上重申既條款都唔係啲咩新野黎!本身都已經係咁,只係HSBC想講多次俾大家知,所以用開既都唔需要話太擔心!只係話真係唔建議大家再將張HSBC Red 卡綁落電子錢包 (Wechat Pay 同Alipay) 到簽賬
- 因為一來只有0.4%
- 二來細心啲睇,好多HSBC Promote已經寫到明用電子錢包簽賬,就算你係真簽賬唔係轉賬俾人都好,都唔計果個promotion 既合資格簽賬
所以大家都係唔好再用wechat pay同alipay再綁卡簽賬了!
8千差唔多啦..1部iPhone 12都過萬一定..岩唔岩先...到時最多補幾千...買定到時就算12月先出都冇問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞