有冇鐘意eminem 嘅stan ??

852 回覆
572 Like 9 Dislike
模擬Hailey哭訴果段都好正
其實佢對kim又愛又恨
但成日都被EM steal 左個台
佢既歌真係好有內容, 好似首詩咁
講真無Dr Dre就無Em
世界上幾何有人會不惜放棄一切事業,唔理主流風氣,用盡當時人生一切資源,就為左捧一個白人做rapper成名(你另一半都未必肯)
當Dre有事,EM當然心痛同自責內疚
佢地所經歷既 同 之間既bonding真係好難三言兩語講到
可能love the way you lie 加咗啲流行曲元素
所以先商業味濃
以前單條寫歌純rap 就當然真實好多啦
聽埋kim 呢首歌真係
因為Eminem 係D12 入面係主唱同埋最出名
我覺得係似同你講緊一個故事
Eminem 加咗好多個人經歷入去
我地聽聽下又會將自己嘅個人經歷捆綁埋
所以聽落去有內容又唔覺重複累贅
而佢就係喺呢方面演繹得好出息
所以Eminem 係佢啲歌度慢慢講返佢同dr dre 相遇嘅故事出黎,就係要同人講dr dre 有幾偉大
stan 係我其中一首最鐘意佢嘅歌 首歌講咗成個故事出嚟次次聽完都覺得好sad
巴打有無睇rhythm flow
入面個flawless 真係好有eminem feel當然功力差好遠
啱啱聽完係有少少Eminem 嘅影子
btw 我睇battle 嘅話睇Wild 'N Out 多
2006後 eminem已死
認同 越聽越正
不過elton john嘅live版又係另一回事
另外ERB 啲battle 都好jeng
我會話slim shady 已死
Eminem 仲在生
冇slim shady 啲幽默感冇曬 就好似聽緊個中坑yelling咁

試問佢2006年後有冇整過好似slim shady Lp咁正嘅album

附上一首正到仆街嘅名曲:As the world turn

https://youtu.be/L7Qy_Z9dFHU
再講下啲冷門
Hailie‘s song
Just don’t give a fuck
No apologies
That’s all she wrote - t.i feat eminem
You’re never over (講proof
咁人越大 睇嘅嘢諗嘅嘢都會好唔同嘅
我都聽咗十幾年em 口味都會改變嘅
以前鍾意嘅 而家都未必會再聽
Groundhog day
Chloraseptic remix都好正
最尾兩首唔識
所以宜家會聽返舊歌
不過You’re never over個chorus好唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞