mox bank 討論區

1001 回覆
11 Like 31 Dislike
HKT係 Mox 股東
我知 但係佢咁樣宣傳
應該都係想淘汰Tap&go 啦
咪撚玩啦 premium 20萬就開到, 叫人點尊重你

仲要無 below balance fee

想要有小小尊重 (真係得小小) 起碼都開 1球果隻 priority , 衰衰地叫有個 pp 會藉送, 同埋打電話快d
知呀知張實體卡有冇eps 功能, 我知可以提款, 同埋有d 地方唔收信用卡
卡背得銀通logo
要試下先知用唔用eps
我估計無咁快完全淘汰Tap and Go.
仲有一D中學生用緊,亦有小學用來做學生證和家長繳交學校雜費。

日後Tap and Go應該集中做以上業務。

當然將來HK Mox Bank 玩到像UK Starlingbank咁有埋Kid accounts, and business accounts, 咁就唔同。

如果係日常理財,CSL日後會recommend大家用Mox Bank.
果個係有外幣轉換,會轉返港幣,跟當時匯率,但係citi 係有外幣戶口,可以係低位買定外幣或姐放外幣入去果戶口度,係海外消費係可以直接扣外幣戶口,唔需要經過外幣𨍭換
想知mox係咪淨係得活期 搵極都唔覺有定期做
好似唔見有定期,但係你可以set目標
我仲諗住做定期有得高息啲
當tap n go 用
有1%好過冇
應該冇啦
Mox 又唔係 EPS 會員銀行
藍卡仔都入咁多 叫我呢d得一萬用黑色卡既情何以堪
Citibank果張,multi currency好處係慳翻手續費?
但係citi本身換錢個rate又唔算吸引
平時自己見到靚rate 唱左再入返citi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞