mox bank 討論區

1001 回覆
11 Like 31 Dislike
Great!
想交電費煤氣水費全用mox卡 係咪暫時未有巴打試過
bno 得,mox 應該都得
藍卡係咪都係dhl 送定係普通平郵?
宜家開係咩卡
成功開到戶!開心仔
等收卡!
開ac 好快,今朝9:34申請
10:38就批左

不過同citi 張debit 好似無咩分別

另外加fps 唔比用email?
係呀開戶好快
有現金回贈囉
又未試過用email喎
citi果張可以世界通行,可以隨時買賣外幣
mox呢張淨係hkd
同埋citi 果張個樣靚d
有回贈果陣用呢張
Citi嗰張得0.5%回贈
暫時Mox Bank “FPS” 只可link with mobile phone number.
另外據測試傳統銀行號碼”389 749-XXXXXXXX” 一般要1至3個工作天後才可被其他銀行locate得到進行轉帳。

所以可暫時用住“FPS” link with 既mobile phone number轉帳。
Citi HK Debit MasterCard係Global Wallet, 佢Multi-Currency係有好大優勢;

Mox Bank HK MasterCard 係Debit 扮Credit (似EU bunq Bank Travel MasterCard), 雖則只係HKD 單貨幣,但佢嘅「扮Credit Card」係有其好處:
(以下為EU EU bunq Bank Travel MasterCard之好處:-
//It’s the most widely accepted "credit" card (without credit check) available today, suited for car rentals, and even offline terminals in trians, airplanes and elsewhere.//)
岩岩去ATM拎錢佢有兩個戶口 credit / savings 揀
係咪都係因為上述原因?
定係佢之後會出credit card
成個鐘仲話快
我5分鐘開咗
其實應該係個AI睇得唔清楚要人手睇
AI睇到嘅話應該5分鐘就搞掂
日日派息咁正射晒成副身家入去
入1球就夠架啦
每日收27.4
其實淨係咁樣都賺得多過WeLab
飛機杯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞