[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#13

1001 回覆
17 Like 7 Dislike
髮線明顯 好禿可以剪咩髮型(絲)
男 中長髮 係咪多數要電
啲客個頭勁耐唔剪 又長又厚 髮型師係咪會唔鐘意
milbon prejume mousse

/

Tigi 泡泡(較挺 但偏鞋

唔明

髮線 明顯禿

剩係髮線?

有陰或而家興有人飄髮際線
有無睇幫襯樓主
出面個啲好似唔太可信 有啲電到呀婆咁
向前電啫係都係要日日吹返向後
女仔,頭髮天生粗直,次次去電曲髮(陶瓷)都會一洗頭就直翻曬,點解會咁 有無咩方法可以令曲髮hold耐啲㗎,唔該曬巴打
好奇 係咪粗硬?

btw 你好似倒錢落海咁
個髮型唔靚就唔鐘意

除非你一路留都靚

好少勁耐唔剪 長 厚 會靚。。。

反而我鐘意人勁耐唔剪黎剪

勁多野剪 又可以就
唯有唔好黑色頭髮

皮膚淺色
頭髮黑色 對比太大
頭髮都要吹乾既

但岩岩電起 唔吹都向到後。。。
可能係藥水唔夠

hit 唔夠
有好多種細微既原因

呢三年整頭髮既歷史係?

包括埋有自己搞 /日常打理,例如有無用護髮素 等
1.用Mousse打底有無啲特別技巧?

2.而家洗頭水用緊呢隻
以前有泡泡染髮,電過4次髮,平時會自己夾下咁
護髮素啊髮尾油嗰啲都有用,但髮質都係偏乾。

點解想要曲髮都咁難嗚嗚嗚嗚嗚
係 and 係,次次都抱著可能今次會電得好既心態
1.無 搽得勻就可
搽完擺返靚仔個形

2. 有用護髮素嗎
髮尾油咩牌子

濕搽髮尾油要睇牌子同用法
有d 濕搽完再加熱係唔好

eg 摩洛哥油

其實聽完你講上面既野,都好少認真係保養或護理佢

洗護牌子係?

雖然 會有電前護理 漂過都係電得到

但有時都要睇其他細節位有無咩出問題

eg 你濕搽完油再夾頭髮 其實都可能有問題

所以我要知道發生咩事先解決到

因為而家上網資訊太方便 但其實好多都亂用或唔清唔楚

由洗護 吹頭前用既產品 同習慣 都好影響個髮質

髮質就會影響到電呀 染呀 或打理方便既程度同把頭髮個效果靚唔靚

無得摸到你既頭髮 所以要問得仔細d
Hello,最近想染頭髮,但返工嗰度唔比染太明顯或者太誇張嘅髮色,想問下有冇一啲髮色可以建議一下?thx
少用護髮素,覺得用左護髮素後啲紋理會無咁有力咁😅
唔該 想問下
男中長髮 係咪多數 要電先好睇
之前搵髮型師傾 佢話要電 同埋 朝早花時間造型先好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞