[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#13

1001 回覆
17 Like 7 Dislike
想搵你整頭ok?
硬既bad head 都幾好,平又易買易洗

我自己鐘意用soft 身
搵唔到自己鍾意既髮型
面長顴骨突 每次剪短/鏟得太貼都會唔好睇
搞到要成日留韓仔菇頭
好似好mk
爸打剪完頭髮通常會set曲髮?定佢地做左電髮
有冇soft既介紹
成日覺得自己頭髮長得好快
剪完大半個月左右
耳仔邊 同 後頸上面嗰個位已經豎起曬 真係好柒
唔知係唔係我髮質太硬嘅問題 定真係長得太快
我可以做嘅係咪只可以剪頭髮剪密啲
聽講有隻直髮膏(?)係茶落耳仔邊啲頭髮度 可以令頭髮貼服番啲
依啲產品係咪可以幫到我
Thanks 爸打
明顯係漂色既都會有set

其他就電

highlight 漂過都可以 但要視乎髮質
通常我 都會set 除非有d 唔襯鬈 或者 鐘意勁直
就算微彎 都可以set

就算要電到set 咁都唔難

最重要係。。電完都要靠個人返去吹
hi 巴打
想問下 女仔 想用瀏海改善下眼距小小寬既問題 :)
應該點搞?
L’Oréal 金大枝

一支近期幾常用 聽日send 相比你
https://blackmonster.hk/products/down-perm?variant=18471077806153

呢隻down perm 人地介紹

我平常就用part1做貼 都貼既

但唔及佢呢隻貼

韓國好常見 而且我覺得比平時既藥水既效果更好

畢竟佢真係專for 咁用
請問一下 啲廣告成日講納米離子焗油咩嚟
我見佢同巴西焗油一樣會夾到好直 但又幾有光澤
之前爬文見到你話巴西跟係將頭髮包膠 唔係令原本髮質改善
咁呢款又係咩嚟?
天生曲。毛躁
整咗好多好多次直療/負離子
但幾個月就玩完 點算好
每個月去焗油會唔會改善到啲電線毛毛

肥仔塊面又大係咪唔啱呢種髮型
用過幾次泡泡染髮
而家個頭好似海格咁
髮尾會開叉 好脆 成日一梳頭就會斷
髮質好乾 摸落會feel到一條頭髮粗幼唔同
好毛躁又會打曬kick
想問要做啲咩treatment 養翻好啲頭髮
唔該曬
買枝試下先
200ml 護髮素大約幾錢
眼距近既話

我咁睇啦

眼距近唔近 除左佢本身近

都關本身眼距以外既其他面積事

如果我將其他位用頭髮既線條去掩蓋

咁我諗點都會有用

我諗要睇埋面形,可能未必係有陰好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞