[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#13

1001 回覆
17 Like 7 Dislike
巴打你好,我係天生攣髮,有染開同做開負離子,個頭好傷好爛,髮型師建議我唔用護髮素,直接買treatment當護髮素每日用同埋搽髮尾油,行街見到呢個係人氣第一想問有冇用?

追post見到你有推介,如果我每日用會唔會塞頭皮個啲?

另外想問髮尾油有咩推介?

好想救返把頭髮麻煩晒
男仔短頭髮電髮大約幾耐要補電一次?
搽髮尾唔會塞頭皮

如果咁乾真係唔建議油

用返膏既抗熱 ats 抗熱濕搽吹乾
無feel 就電

正常情況下 平均兩個月多d
男仔前額開始稀疏有咩髮型介紹?

仲有啲M字

唔知係咪關之前成日吹後疏事所以前額稀疏
成日毛躁乾旱可以點搞?
有好多方法

或者電都可以解決

唔gel,底下 坦白講無咩話靚唔靚。。。
恭喜開新鋪
冇剪你半年
係時候搵返你
恭喜開新鋪
冇剪你半年
係時候搵返你

樓主轉左場? 轉左去邊
我d頭毛仲要留到2046先要搵你
本身頭髮好硬打橫生,好似頭盔咁,唔知關唔關細個剷得多光頭事而家大咗都係剷兩邊做柒頭算

今日去剪髮果時,不嬲我walk in開,冇指定師傅,照舊講剷兩邊,佢問我想唔想試下轉髮型,幫我左右剷得好小,然後幫我茶咗d好臭既野上頭,再有部識發熱既機烘個頭,整咗三轉

我毒撚唔敢問,想知咩黎到而家洗完頭都仲有陣味

而家兩邊剷完小小,左右隻角同頭後面又真係好似有小小貼服咗,不過頭頂冇咩點剪,而家個頭有小小奇怪咁佢話個頂留長,可以放落左右兩邊,叫我黎緊兩次剪髮都搵佢,想知佢有冇水我

不過佢好似好有心幫我整個頭咁,以前d師傅十分鐘就搞掂,第一次有人care我呢個柒頭

Sorry, 打得too long
下次問下咩黎 我都係又硬又粗 想貼啲
要睇情況

你講呢種情形係真係有機會

不過係好輕微好輕微
天生鬈?
多謝呀終於
轉左個正常既洗頭水再比較可能會好d
用開 上網買?

之前用開都係防脫 類型?

Lebel lycomit (溫和少少

davines 防脫(針對性少少

電完仲有少少curl,唔散

彎鉗夾曬成個頭 天生鬈係一定要咁做

做完唔會全直 近排先做左個

直曬好肉酸
都係尖沙咀

自己同拍檔開 個場都靚仔d
咁要支持下呢位師傅啦 有心機

佢d 係膏狀藥水 part 1黎

仲有隻再貼再自然d 係客用過介紹

純粹分享下

https://blackmonster.hk/products/down-perm?variant=18471077806153

韓國down perm
有架本身都

係part 1黎

如果貼得少少

有隻仲貼 親眼見過客自己搽

暫時望佢 貼曬頭皮搽都無野

之後生返都無咁彈 不過chemical 野,都唔好咁搽會比較好

我係有日剪 留意到佢貼左好多

仲要比平時我地用開貼

不過佢自己搽 就咁睇就應該撻曬落黎

佢做左好多資料搜集 呢隻係專用down perm

就咁睇左佢都好幾個月 無咩問題 仲貼過之前就算生返新頭髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞