[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#13

1001 回覆
17 Like 7 Dislike

fail左邊個位
試下lycomit,lebel
dr junior出面做幾錢?我淨係揾到一間有得做
做完KK一個星期後變番無做咁 有冇辦法令個效果last得耐啲?

呢三個位唔夠輕 (個切口唔夠尖

唔係就咁剪碎或薄

如果佢薄身左 唔會咁菇同埋圓 會平同smooth 返d
我諗ard 800 up

佢cost,都貴
做貴果隻bbo
有無跟返佢洗頭水用?

回復返之前既意思係

天生鬈既部分?

如係新生髮天生鬈位 其實係唔襟

就算受損既都係keep 得麻麻 純粹手感上會好左d
見到有間under600 有冇可能做到?
有爛做唔奇 而家既風氣

有d 可能 係賺你黎知道佢

不過產品公司係有建議大約幾多錢
唔比低於建議價錢做

咁個懲罰就係以後唔比貨

不過好多人都會問行家買

但品質成疑

treatment 又唔會點出事既

如果treatment 都會出事 真係唔知講咩好啦

試下無壞

不過剪果d 通常都好麻麻

但假都唔奇預計唔到
有用goldwell洗頭水同護髮素, 但都係回復番天生鬈嘅部分

之前做開 brazilian blowout會last得耐啲 但始終係coating嘢 唔太幫到改變髮質
唔好意思 想問下lebel 洗頭水大概咩價位
想問下有無用過anna donna 既染色護髮素? 好用嗎
染完藍色1個多星期到 開始變番灰藍色
再之前有用過Punky Color隻染色護髮素 嫌佢隻藍色太假
或者有無邊隻牌子既藍色染色護髮素係推薦?
我見Donki 仲有個牌子叫cheveux ensemble 唔知又好唔好用
本身都幾鐘意藍色頭髮 但無奈甩色甩得好快...

所以都係做直

而且而家既直都係好自然
1000,ml 三中尾

600ml 兩尾三頭
用返歐洲色既洗頭水

punky 果類野係好似 crazy col

好生硬既

其實除左洗頭水
不如考慮下正正經經買染膏用

因為都有colour,treatment 未必一定要用tini colour

我就咁睇你都係算有要求既人

可以考慮下

普通用洗頭水既方法 可能滿足唔到你

色唔夠準。。

如其退而求其次
不如正正經經上返色
巴打想問下上面第三張圖果隻色係咩色黎
藍但吊左少少灰

平時我做既色都係溝出黎

但我有mark 低條方 方便自己記得
駛唔駛漂左先
想問下有冇啲深啡色嘅染色泥推介?翻工唔俾染,但過年過節有時候想玩下色又唔想太sharp。最好就係易洗同冇咁傷頭髮,多謝
皮膚黑嘅男仔
整咩色嘅髮型 可以顯白啲?
呢類野真係無

1. 出得呢類產品都會玩覺眼野或見到

2.呢類髮型產品都真係相對難洗同埋傷

因為佢係痴住依付頭髮表面 而且要著色 一定關金屬野事。。。。

如果極普通既深啡 你染完返去同人講 我平時無咩用護髮素 可能頭髮太乾甩色
唔整得偏紅既色
中淺度 同皮膚太接近既

以前有人講過 唔好做淺色

台灣有個叫Kid
黑 淺色都唔係差

所以我覺得係睇整體至緊要
有冇 男士用既定型噴霧推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞