[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#13

1001 回覆
17 Like 7 Dislike
格仔夾 緊係做唔到

細直夾或細鬈夾可以
上次漂完我個髮型師話屌乜好似無變咁話
中長cutting有無suggestion
我呢個做過黑色漂都未話好傷好爛

係個漂底 要做得好 真係要有心機 擺

仲自己染 咁冒險

先唔講牌子

再搽唔勻 或染膏都可以加保養品

你有漂底可以用colour treatment 做都得
夾頭髮前搽髮尾油,會唔會因為濕濕地而會炸炸聲咁
用哂抗熱,髮尾油可唔可以替代到?
仲有張再藍 d 用唔同野上

呢個就colour treatment類型

絕對會 頭髮濕夾都會 何況搽症油

髮尾油 唔係隻隻濕用好用。
有d 用完 成個造型同髮質個質感都麻麻

長用仲會差d

抗熱 如果代替呢個部份 非常好添啦
知唔知邊到有得賣
babyliss 有 好平 需要幫你問?

唔過300 印象中
想問下如果想做到以下條片嘅造型
我需要啲咩產品 又或者有冇啲類似好用既推介?
本身中長髮 髮質偏硬(好多時洗完吹完頭 啲頭髮會叉出黎 除非用髮尾油)
同埋兩邊都唔會貼服 成日彈出黎

https://www.youtube.com/watch?v=yVq967oxMes&ab_channel=BoyAboutTownBarbers
見佢用咗sea salt texturing spray同moulding fibre
咁我係咪買任何一款鹽水噴霧同Medium hold嘅pomade/cream就得?
男仔 有前陰 有電過幾次 m字位成日斷開(分開) 成日gel完 過一陣又斷斷地 有沒解決方法
有用開護髮素 洗頭水係用個隻咖啡因防脫洗頭水
hello 樓主 想問下女仔如果面形較長 額偏高 適唔適合啲有空氣感既瀏海 (偏好中意短瀏海然後撥向一邊) 感激!!
男 近半年無剪過頭髮 宜家中長髮 前陰到下巴左右 想問下有咩髮型推介 而我又想繼續留髮 唔該哂
巴打又係我
想請問下我想改善頭髮乾旱同毛躁既情況,做直療定係納米離子好啲呢?唔該曬
鹽水岩佢地用,
因為佢地係細幼軟髮

如果你係要用打底 mouses (用完會軟熟少少既

或 barber 會用果類styling 都可以

因為坦白講 粗硬直彈 呢類長度要做到smooth

要靠chemical 電 或軟化過既頭髮 會比較易處理同打理d

如果你用 唔應該向鹽水果類方向諗
有咩髮蠟可以做到好似圖1右邊男人咁嘅效果? 濕濕地咁

https://kingssleeve.com/wp-content/uploads/2017/10/the-wet-look-men-hairstyles-4.jpg

最理想個效果係圖2同圖3右邊個男人咁 濕濕地又唔係太濕咁
係咪要溝少少髮泥等佢睇落去唔好太濕?
有 剪短d 唔好夠長

或gel 硬少少用風罩烘乾

洗護一定要換 呢個愈洗愈鞋 同質量麻麻

davines 防脫

護髮素可以lebel,rootsupli 或照跟 davines
長係不嬲都希望係做返有陰

ok 既

其他就睇 整體感覺
麻煩晒你
想問埋之前爬文見到你話一隻 lebel 既serum可以對付下啲毛燥 有冇圖可以睇睇
咁最主要一定要剪layer

因為頭骨位 後半個 一定好厚重

如要留落去 就一定要剪layer
係,直療

..總之直左佢 自然左佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞