[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#13

1001 回覆
17 Like 7 Dislike
有冇咩方法易啲吹鬆髮根?

成日吹得唔夠鬆好易扁返哂
之前我呀媽俾髮型師推薦用呢隻 我覺得超難用 伏到一個點 唔知係咪本身隻洗頭水有問題 過水沖極都沖唔乾淨
唔可以剷/脫架
我扎起晒 有咁多係永遠停止生長係顴骨位
濕水個形仲鬈唔鬈

都好講佢點電
巴打 想問下用lakme隻紅色洗頭水洗完頭 頭髮乾 少少kick係咪正常
長髮?

咩陰

分界?
鄭梓成果個?

想問如果髮質軟同偏直

想整呢個頭有冇需要夾一夾先?

同埋應該用咩類型既wax同spray?
男仔8-2分界後梳
係呀五十惠
巴打 天生髮質硬同埋好彈 有咩髮型推薦?
咁唯有用剪
而且你試下夾鬈少少或淺色 係會靚d
如果用普通藥水電髮嘅話正常可以keep到幾耐?
電完髮自己買d一分鐘焗油產品有冇用?
男士短頭髮洗頭洗唔洗落護髮素
洗頭水正常都會有少少

要用返護髮素
你鐘意佢濕濕地?

香港gel 呢類
好快塌 亂 笠

本身軟直幼係岩gel

spray要重噴
開頭未乾透

向前向下吹左個陰個根位一陣

之後全部向後吹

一定靚 如果有分界既正常長度
睇房個feel

再唔係有機會可以電 其實無野搞唔到 重點睇係點搞
我想做到佢呢種有少少濕少少亂既感覺

但成日gel完落街一有風吹就亂鳩晒

試過用Lipps啲wax覺得太痴立立 同埋噴太多spray我又驚會重得濟
3個月

同埋睇效果長度

你講男定女先

如果女長

其實頭髮 正常既技術操作底下,而有一定既鬈度

你唔剪走佢 其實佢經洗頭水洗,起碼半年先至會唔見 五成到

正常洗頭水
正常吹頭手勢
正常護理 無多手底下

其實佢真係唔會無啦啦唔見

除非電得唔好或本身好受損

對頭髮好d 買d 靚既家用修護洗護

lebel,
drjunior
係咪都hi hi

只係有d 激短 覺得洗完唔用鞋身d 仲正

我覺得 hihi
milbon prejume wax,5~6都幾好上手

驚買錯 得閒落黎試下,借你gel 下 feel 下
好過亂買買錯
(利申 我無milbon wax 賣緊 暫時

激安有隻類似 lipps 咁既樣 好似叫base,灰色既
不過呢個就真係唔多啞

或 ocean tokyo 紅色蓋 (貪佢有dddd 力 不過佢無咩濕感 但我覺得夠你呢個case 用

巴打講呢隻?

Ocean Tokyo我用過黑蓋果隻 想問紅蓋同黑蓋既分別係咩

另外spray你會唔會有咩推介?唔好意思太多問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞