[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#13

1001 回覆
17 Like 7 Dislike
thanks 聽你講轉左洗護,用落so far唔錯,多謝推介
Hi 樓主,我之前去salon 染過一次頭髮之後就變到勁容易甩髮,一年甩左三分一頭髮到,個頭明顯簿左好多,生出黎嗰啲變到好幼同好易甩。我仲見到甩落黎啲頭髮毛囊好淺,每次洗頭都甩好多baby hair

好想搞返好佢,想問有咩方法同埋推薦咩洗頭水?感謝
右一 我會簡

如果要有hold 既

我都係會簡呢隻

因為佢硬d ,gd 果頭我會簡佢

右果個 我會簡返wax milbon prejume wax 5

但wax 個holding 有d 唔多夠
唔係對付
只係人地有出for 天生鬈。
但我會建議太鬈都係整直

同埋我唔建議係洗護過程 入面要求 形狀既效果

但lebel 個牌子係好用 而我都信佢既

所以可以試試既

但我有天生鬈家人用過 佢話笠 但佢薄薄地既
應該可以溝髮泥咁gel?
想問下點解我啲頭髮無電無染,髮質都ok,但一用直髮夾嘅時候就即刻摸落好’鞋’
但一吹頭搽髮尾油又無事
係我啲頭髮唔適合夾定係直髮夾嘅問題?
我用amika
非常好
係可以
本身無用開護髮素?

吹頭同夾既溫度爭好遠

amk 唔好用 但都唔會去到咁既程度
Hi樓主
頭髮生到好似小夫咁 向前向橫生
平時又gel唔到(唔識gel)
可以點搞搞佢?上網睇到話可以試下電左佢 諗緊好唔好
講少左 我有睇第一版講咩 但我其實想整到all back/乾爽d咁 見到電左果d相頭髮都好長咁 其實咁既頭係咪無可能all back到
同埋就算想整樓主你張相d頭咁 都唔知邊度搵到間salon做
請問中分or六四分界既話應該用咩泥?
之前用過啲好唔自然

利申 中短髮
有用護髮素,有時仲會用髮膜
我吹頭用Dyson關唔關事
天生攣毛,天氣潮濕嗰陣啲頭髮會炸開 睇落好多天線飛出嚟咁
除左噴hair spray,應該搽咩打底會幫到?(有用cream同髮油)thx!
黑泥

會唔會髮質太硬?
請問本身頭髮又幼又少又軟,個頭又染過好多次 (泡泡同salon都有染過) 都有電過..上次仲比個髮型師電到變左炸毛而家染乜都幾日變返金 但係我明明無漂過
而家個頭又爛又乾 仲有冇機變返以前靚靚髮質
絲,長髮
olaplex no.3,4,5 work唔work 見啲人講到好似好勁
想問問 屋企人頭髮比較毛躁唔貼服 唔係自然攣 之前大約一年電一次頭髮 偶然會用超市染髮劑
想減少毛躁 唔需要好直 但想keep到一段時間 上網睇人話角蛋白焗油做到 定係都要去做負離子/直療果類?

另外好奇想知點解差唔多個個髮型師都有紋身
我諗關直髮夾事多

我借個夾你夾夾咪知
wax
剪曬佢

重練

泡泡過好常見會咁

雖然泡泡過電起黎難搞

都未至於會變炸毛。。。。。

漂過都未會。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞