台灣Youtuber集中討論 (4)

841 回覆
7 Like 7 Dislike
https://youtu.be/n9KCbo4TxAE
呱吉咁受歡迎
呱吉都有留言
又比佢爽到
有冇人有睇反骨單嘢
講明先我冇睇佢地啲片
啱啱look到單新聞係嗰個咩琳蛋po嘅story
完全唔明做乜鳩
佢個嘅語氣係想大家私底下搞掂件事
但又po出黎畀大家睇
咁有心機架咩
佢po出嚟真心on9 情緒勒索咁
不過依單嘢我偏向酷炫多啲
除咗車禍唔探人講唔過之外
轉型係必須啦 日日講咸嘢都悶啦
事實轉完公司大咗 養多咗人
同埋酷炫凡凡之前有條合作片 我又唔覺得酷炫係咁無情嘅人
就係瑋哥上其他人既片,話反骨阿頭開始為左收入而將D片變到綁手綁腳
所以佢就走,算係公開第一次講退團
其實之前焦凡凡有條片都講到明佢自己形象問題所以果陣有D反骨片都唔會拍
琳蛋就唔知,我以為佢係專心啦啦隊先少拍
佢地啲片我喺好耐之前有喺Facebook睇過下
好似係咩中國有嘻哈
唔啱我口味
最近見到係咩解bra...
雖然我個人好咸濕
但我都唔想睇
酷炫冇乜野啦
但其他人係擺明唔多鐘意瑋哥
孫生同凡凡係做到出晒面
但瑋哥自己又唔識收成日鐘意去壓人個頭
人地話完佢就繼續扮傻
公司要轉型有人唔配合自然係要各行各路
但反骨依家得返我被開除了係覺得好睇
中國有嘻哈個D應該要本身有睇套綜藝先識笑
我又唔覺佢地依家有多左工商
多人睇個D片咪又係咸濕野
我記得酷炫講過情景劇啲views越嚟越唔收得 加上成本高
慢慢變咗拍生活片 prank片個啲
瑋哥應該仲係想拍啲無厘頭情景劇個啲
我都無乜再睇反骨 以前啲鳩片真係好笑啲嘅 但我都明佢地有轉型嘅需要
不過反而無乜留意孫生唔鐘意瑋哥 凡凡就幾明顯唔鐘意成日壓佢個頭
孫生都係唔鐘意比人壓頭同喂人食腳
今日fanfest 有黃氏兄弟!
睇完2條片覺得依個channel太哇眾取寵
而且令我對瑋哥更加反感
馬田個回應真係差咗啲
發生咩事
佢琴日接咗個富途牛牛嘅廣告話好正呀好好用呀
咁啲人就屌柒佢收錢sell支那嘢
咁同時就有人話賺中資錢有咩問題

咁佢ig story就po咗張咁嘅嘢

That's all
Umm
先唔理佢IG stories覆咩
BTW佢幫中資/藍賣廣告唔係第一次(上一次係IXEA
更唔好講再之前搞神馬個海__撈(仲要自費
查實宜家嘅situation藍田唔好再回應(真心
唔想佢再開多幾次live講多同樣嘅說話引更多分化爭議
其實瑋哥d壓人頭,餵人食腳,多人混戰既梗真係唔好笑囉,成日搞到好似個智障喇,真係唔知佢紅d咩
佢張圖以我個人感覺黎講
同點火燒落去冇咩分別
啲片超無聊
新系列玩下人情味訪問啲老人家果啲ok
成日食食食真係好悶

Jun醬同路路傾心事條片
同埋同tommy去玩
我諗佢係三原channel都唔係太開心
覺得人地唔識佢只係識三原既團隊
之前睇過佢播返(十年前?)
係日本過流浪漢生活唔知幾耐
果啲片幾有意義
仲有前排同住日本好耐既伯伯婆婆傾計
呢啲都幾好
成日食咩a-z食物,夜市食二千元
超悶超重複
佢啲片後製好高質
同埋真係有文化交流感覺
有追開

俾小朋友食法國野食都笑死
有冇人有睇Blaire真心相談室
有啲真係睇到喊
仲有之前有條片係同過左身既親人對話
喊到仆街
佢呢啲嘢不嬲企得好硬
唔會同班人玩"鬥黃"
亦都唔會介意開live講佢認爲啱嘅嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞