台灣Youtuber集中討論 (4)

841 回覆
7 Like 7 Dislike
袁嘉蔚的男朋友原來係鴻志
係,之前有一齊開過ig live
真係好有質感壹加壹質素保證
估唔到
木曜出咗歌list
就算有泱都唔想幫件自認係狗嘅奶共on9仔賺click rate
呢條友奶唔奶共我就唔知啦
個格惡頂到
木曜4!!!
大推一日演唱會
跪求大家幫幫手訂閱
我覺得佢唔鐘意香港FANS真係冇咩問題
由76TOYS到斷手一直都好多香港人笑柒佢
佢要玩台灣市場都正常
但果次移民豬式發言真係太難頂
國動老婆KYT都算移民豬都未講到呢D閪話
佢直頭係仇恨香港
所以咪講風涼話囉
好多格衰youtuber我都唔明點解會有fans
好似統神兩兄弟咁
話說之前台大醫生指責愛莉莎莎講嘅肝膽排石法,然後愛莉莎莎岩先出個片話要幫自己平反

https://youtu.be/ZV2Ss724vC0

https://youtu.be/xaOHWD8a60Y
愛莉莎莎講嘅野其實漏洞都係好多
例如用有機超市老闆嘅推薦序證明個療法work
好彩comment好多有學識嘅人幫個醫生反駁下
可能我先入為主,但唔知點解對愛莉莎莎同阿圓冇好感
小吳依家算唔算最紅既youtuber?
啲人好風向撚
醫生段片 就好多鬧莎莎
莎莎段片 就好多鬧醫生

只可以話 有無用 無人知 (personally覺得無用)
但醫生段片的確有漏洞
愛莉沙沙屌醫生篇文係屌得中
但段片一開始講本書就訴諸權威
仲有最簡單係佢地2個SIMULATE返果個療法再拎粒綠色野去驗
我覺得醫生係衰在態度唔夠謙?
醫生要再出條片駁晒莎莎啲論點應該唔難
畢竟comment啲人都駁咗9成
唯一駁唔到就係用條片盈利嗰度

dcard上面見到
我就覺得唔係好權威咁啦
可能唔想喺啲排出嚟嘅野度搵粒石出嚟驗掛

其實我覺得個醫生似係做緊紅色線highlight下面個句多啲,不過呢個可能要問過YouTube 先知

而家情況有啲俾愛莉莎莎spin到係講醫生用咗佢條片講件事仲拎盈利,其實佢無論呢條定上一條都有誤導成份,或者根本佢從來唔覺得自己真心share呢個方法有錯

利申:之前都睇開佢,而家都頂唔順unfollow左佢
其實最簡單反擊醫生方法就係禁,而唔係搵醫生所謂嘅錯處,或者自己做咗幾多research,然後講有幾多醫生推薦本書再講埋唔關呢件事來模糊焦點

好想睇醫生強硬去反駁alisasa 言論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞