台灣Youtuber集中討論 (4)

841 回覆
7 Like 7 Dislike
應該唔會啦,佢地最踩界果樣野係整爆炸品(炸藥推進鐵鎚)
個爆炸品配方係胡子同小潔去上政府資助既火箭推廣班學
應該某一磅數下係合法,由其台灣都只係有限度禁止燒炮仗,基本上唔犯法
佢地玩果d 野去盡都係差唔多級數,應該唔犯法啦
其他片大部份都只係普通電子/氣壓野
重有佢地好多時測試係私有土地(賤葆買咗塊地....)
應該只係自己責任,唔犯法

再者小潔佢同政府機構/半政府團體都合作過,唔合法/踩界應該一早被人關切咗
但之前佢哋訪問好似展榮話簡對象嘅會係白痴公主,然後展瑞就話自己會簡滴妹。
賤葆咁有錢?
魯蛋識食到 食左小墨
而家先知?
Sor9 old news左
大波長腿姐姐feel真係好撚正魯蛋幸福賓洲
唔知,佢IG係咁講話買咗地
之後胡子玩煙花條片的確係果塊地上既貨櫃入邊拍
實際係咪佢買定父幹就唔知…
佢自己住緊間屋都好靚,有個靚露台
小潔係測謊果集問佢有無係露台扑野
測出來結果係有
唔係專業嘅測謊當佢9up算啦
測謊重未可以用黎作證 只係參考
到而家都覺得係小墨搶人老公
冇follow開唔知ptt dcard嗰邊咩反應?
https://m.gamer.com.tw/forum/C.php?bsn=60076&snA=5828885
如果真係離左婚先一齊就無乜野既
但嗰頭離完婚即刻有新女個feel就好怪囉
仲要係咁放閃
好令人懷疑佢係第三者搶贏再宣示主權
dcard都有人咁覺得 甚至因為咁唔想再睇
但我自己就覺得始終係家事 關我地撚事
+1
佢食咩女關我鬼事咩
你話佢開台日日親中親共就話唔要杯葛啫
https://www.youtube.com/watch?v=kqxroA9sTIA
佢條片都係話佢自己買

其實佢啲片幾好睇
最正係啲"劇情",有啲望落係廢片但係其實有劇本有情節
以爲係大路約會片,但係睇睇下就變咗短劇
真係估佢唔到

例如呢兩條咁:
https://www.youtube.com/watch?v=3KLJPfhDWDs
https://www.youtube.com/watch?v=FoyYVx_v-MU
價值觀問題姐
呢啲嘢每個人接受程度唔同
我知呀,我有睇佢IG 同Youtube,但youtuber 既事....無論係乜都有可能係set 既

不過賤葆表面上好似好MK,其實真係幾用心
好明顯佢知道自己手作唔勁,亦無謂同小潔胡子爭
(胡子亦有表明自己影片專登同小潔既技術力差距分開D)
所以賤葆擺明走另一條路線
近幾個月見佢個樣越來越殘,好似係成日度橋同剪片搞到個人好頹廢
希望新果個奶子(人名)幫到佢

btw 小潔 胡子 賤葆 阿晉 Ticky 我全部都有sub 全部有睇
大雅工作室依加最弱係阿晉,佢煮野食講認真又唔認真,講搞笑又唔夠搞笑,有d 尷尬
我睇阿晉都係為左睇胡子小潔佢地…
另外想講胡子女朋友 funny 好正
Funny未必係最靚女果個
但完全係賢妻良母
胡子好幸福
我想講YouTube對小潔胡子呢啲手作型YouTubers真係好唔友好
完全唔明黃標啲乜鳩
佢地啲嘢又揼本
好似之前枝朗基奴斯之槍
又要開模又剩
我估成萬港紙走唔甩
我估 funny 應該係正正常常唔算特別靚女個 d
不過平時戴口罩有加成
但身型都幾好
片入面性格都應該唔錯
可能會煩 d 咁解
不過胡子都係認真個類人黎應啱啱 fit 晒
胡子係認真得來會粗心大意果隻
做野會Plan 但唔會plan 到好detail
所以間唔中會出包
有Funny 係旁邊鬧下佢其實幾好
暫時睇片Funny 鬧人都無乜點過火
我覺得性格算唔錯啦

話說好似Funny 以前都係做老師,懷疑胡子以前教書果陣識
胡子以前原來教書架
想知教咩
jbao變左溝女youtuber
手作型約會型youtuber
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞