台灣Youtuber集中討論 (4)

841 回覆
7 Like 7 Dislike
阿民
個人魅力出晒嚟同埋蔡哥蛇丸呢pair好夾
十指緊扣好sweet
好有火花
蛇丸揸得好肉緊
https://youtu.be/gtQwYd_yb68
RJ呢D風格好正
阿民大肚
RJ真係外型同才華都掂
根本幕前幕後一腳踢
呱吉要攪明確分工攪到佢唔留係nsfw
攪到依家既企畫真係少左忽鬼才既感覺
幕前又得呱吉同蔡哥兩個死頂
4月1
依加有梅伯都好D
但係梅伯佢係傾向拍劇情
(題外話,梅伯、順家、幹片兄弟佢地拍片真係好睇,但全部紅唔起...)
所以NSFW其他企劃都重係麻麻

蔡哥呢...
佢個人學歷低見識少
搞到好多時都係有心無力
佢想做好件事、諗多D新野
但因為無見識無乜經歷,創意自然少咗

睇返RJ,我記得RJ 有講過
做企劃要跳脫異想天開
睇台灣"奇摩" 2個字佢會諗到「大麻可手」咁先可以諗到D 鬼主意出來
呢樣蔡哥完全做唔到
但呱吉反而重用佢
烤呱吉大會果陣講得好啱,呱吉條友睇人全部睇撚錯晒
但係阿傑有咁嘅才華,一定留唔住

阿傑自己單飛唔好,點解要俾上班不要看分一杯

收錢都起碼可以全收

所以阿傑走都合理
咁呱吉要蔡哥專做幕前其實問題不大
講做主持其實佢做得幾好
拍短劇都夠攪笑

依家主要問題係幕後創意唔夠
呢排唔好短劇既企劃真係得吸餐車可以長做
單獨企劃得之前個懶人火車叫做攪得好
我就係想講呢樣野
蔡哥做幕前係無問題係呀,問題係之前
RJ 本身係企劃
後尾蔡哥都想做
呱吉就俾咗資源佢
果陣分咗蔡哥Team 同RJ Team
而果期係蔡哥最紅最上位時期
所以反而係RJ 沉晒
最後見到RJ 消失埋話咩轉合作
心諗真係劣幣驅逐良幣
不過上邊#661 講得啱,RJ 自己發展重好
我覺得分工問題關ak事多
ak自己channel有講佢prefer明確分開幕前幕後
不過唔知係搵左ak返黎先攪分工定想攪分工先搵ak返黎
可惜ak返左黎後又唔見有咩好企劃

不過RJ單飛後得復古相之後冇咩話題
自己上片唔多
去feat就得1+1同痴痴
直播打機得果三四百人睇
變左RJ同nsfw雙輸
我自己印像中係呱吉話放太多心力係議員工作上
突然發現NSFW唔對路 先改革
跟住先揾AK 返來
唔知有無記錯次序
點都好,AK 返咗黎都無用,睇返以前NSFW 既片
AK 個風格佢D 企劃應該好多會黃標

蔡哥個問題係佢唔明個人 同 團隊/工作室頻道風格 二者既建立方式係唔同,佢d 企劃帶動唔到成個NSFW

而佢個人風格尷尷尬尬、絡賽、冷笑話係無問題 ,佢係自己頻道做就發展得幾好,例如我本身唔鍾意阿圓同金針菇,佢地Part 咗一齊拍片之後我覺得唔錯
(工作室來講,我覺得大雅工作室整體形象建立得最成功,每一個人都互補)

RJ 單飛後佢自己好似無乜方向咁,佢好似無開twitch? 要走直播路線我見大部份都係twitch 經營社團為主,yt 為輔,但佢好似得yt 直播,可能因為咁所以無乜人氣

btw 阿民七天煮飯最後一位來賓就係RJ
有次男同學做實驗有佢份
今日好似唔係好多愚人節影片?
羽球隊新片 蔡哥揀嗰個好正
金針菇條片 蔡哥:我是笑話
堅料播
老周真心對阿民好好
一次就中 勁
硯:運動有差喔
睇返公佈條片,老周真係好男人睇到我都眼濕濕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞