台灣Youtuber集中討論 (4)

841 回覆
7 Like 7 Dislike
我剩係記得之前劉沛話自己啲片有段時間徘徊50K views令佢好苦惱同有負自己百萬訂閱,咁就有數得計。
我都唔知佢地而家叫過氣定點
佢地花蓮表演條VLOG有提到日本有電視台搵佢地做節目
但佢地YOUTUBE真係好似自成一角咁,好少FEAT
有睇,野食評測幾好呀~
睇左今年fanfest預告未?
香港代表 sunny (arhotv)
台灣代表黃氏兄弟
之前上ptt睇下佢地點睇啲YouTubers
每個都畀佢地屌到地底泥咁
連登都差唔多
係咁
=連燈討論香港youtuber咁

不過啲人繼續屌住睇
台灣好似有千千
PPT=痴線西
打錯,PTT
冇睇過痴線西
暫時係見千千冇咩負評
比比內內比人屌
覺得佢地今次衝動左
有冇link睇睇
Btw冇睇過呢個YouTubers
1.https://www.dcard.tw/f/youtuber/p/234518136?cid=20FB14F3-7B4F-46C0-BAA3-172303457E23
呢個係比比內內fans開
2.https://www.dcard.tw/f/youtuber/p/234518290?cid=4BDE8E95-92CE-4B51-BECC-8729926AC6B1
之後有位網友就出黎整理
比比內內係story po既野有d帶風向
最後發現愛莉莎莎早d去拍
而家就好多人鬧緊比比內內
咁今次真係比比內內柒咗
未搞清楚就喺ig stories明嘲暗諷
後來alisasa放證據先話誤會一場

利申本身唔識比內,喺個post見到佢哋啲ig stories覺得真係幾有骨同酸
好似業配同資源都仲ok,但view 數除咗食食食之外嘅片都好差,完全對唔住百萬訂閱(同類型嘅片Tommy 贏好多),以前同黃氏兄弟叮噹馬頭,而家車尾燈都望唔到
點解而家日日都係食野片
好似已經技窮咁,而家10條片有9條都係一日三餐食啲乜乜咁就算,好悶
但已經有umai而家又係咁出食食食片
因為個market就係鍾意睇食食食
明明又悶又無創意但偏偏最收得
有一段時間無咁多食嘢片有試好多新企劃,但現實係view數都好差
而家仲要賺錢養一大班人應該都好無奈
其實tommy 都係,佢最想做嘅係Fasion亦都係最無人睇
愛莉莎莎都幾慘下
再之前又俾另外一位Youtuber抄過佢嘅片
(雖然曾經兩次搵CopyHouse改造佢間房都好諷刺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞