台灣Youtuber集中討論 (4)

841 回覆
7 Like 7 Dislike
其實隔咗咁Q耐
佢唔講已經冇人記得
係要衝出黎柒多次
愛莉莎莎條片關咗留言
條友真係冇料得黎又死要面
台女差唔多啦
Ku’s dream少癲
用100萬台幣俾一個台灣人同一個法國人
對換去法國同台灣
佢有段仔想用自己錢捐口罩出發點係好
但如果佢成功捐到之後應該相對麻煩
佢應該會俾小粉紅炸到on9
好有心
重要有法國在台協會做backup
諗起阿辰師都有幫d台灣人過法國做野
雖然唔係直接比錢
dcard傾夠愛莉單野未
好撚煩
啲post仲多過個陣狠愛演解散
而家明DISS喎,緊係JUICY過狠愛演成堆估黎估去
之前瑀熙告國動龜狗都多人講
點解我仲留到

都見到
小穎
7 秒前
越妙越黑的真實案例
好似關左陣再開返
古古怪怪
我早幾個鐘睇係熄咗,完全唔明佢個操作係想點,不過如果令一部份人冇禁盲目去相信呢啲自然療法係好事來

無追愛莉沙沙單嘢不過見到有咁多醫師一齊討論好壯觀
呢啲根本冇錯或對架喎民間迷信呢家野
不過佢個處理手法就真係差 引人搏屌
以前唔係做開交友app片架咩做乜依家愈來愈無腦
佢而家解決方法就係經理人會物色一啲同肝臟腸胃科嘅醫生,大概3位,如果gp 入面有興趣嘅就pm佢,再拍一條片可能解釋肝膽排石件事

然後中間好似暗串蒼藍醫生態度唔好,因為佢講野會強調呢個gp 好溫暖
其實我自己覺得果個醫生條片拍得唔好
佢地互相打臉既影片我無乜意見,仲幾歡迎tim
但個醫生個態度係追愛莉沙沙黎打,多過追自然療法黎打
其實我自己覺得果個醫生條片拍得唔好
佢地互相打臉既影片我無乜意見,仲幾歡迎tim
但個醫生個態度係追愛莉沙沙黎打,多過追自然療法黎打

我覺得佢係借愛莉莎莎呢條片去勸大家唔好試,然後仲強調可能愛莉莎莎都係受害姐,其實唔太算追住佢打,不過講嘅野係普通常識,唔算好認真去講解自然療法嘅問題

而真正追住佢打係網絡上借呢件事係到不斷搵其他野去罵佢嘅人,之前見到連佢係天竺鼠車車留言都俾人罵,個時都覺得佢幾慘

利申:我覺得呢件事冇咩邊個係絕對岩同錯
道理講唔過就話人態度差
到時佢搵啲醫生可能都係話各打五十大板
然後針住話佢態度差
過年做醫院仲要應付呢啲人真係好慘
channel各自出片底下comment一定係睇開嗰個channel嘅觀眾/fans多㗎
兩堆唔同人嚟㗎喎
莎莎有錯嘅地方儘量唔提 但又係咁捉醫生錯處係幾醒
不過事實勝於雄辯 淨係佢條片comment碌多陣都見到其他醫生點駁佢
等睇醫生返完工出返條片駁佢
佢成日都自打嘴巴
又話人哋lancet篇文公信力低
但自己又係喺搵lancet文 咁佢嗰篇文係咪都公信力低先
跟住又話醫生講嘅唔一定啱 但依家又死死地氣要搵醫生嚟幫自己
啲人話愛莉莎莎del走咗條片下面啲醫生comments
台灣弱智YouTuber 推介自然療法 被醫生質疑 反而控告醫生
https://lih.kg/2407524
有人開左po
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞