水晶撚入嚟 (17)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
可以點寫得一張圖好似唔多夠證據,不如整個「小心list」,加埋pinkxxxx同dearxxx,follow.your.xxxx,淨x嗰啲之前提過的食水深舖頭
上面係7mm?點樣可以影出咁大條
食水深list可以
其實都有7-8mm大。
新手請睇Pin

問晶請報
1.水晶種類:
2.尺寸:
3.價錢:
4.實體定網店(開名都得):
5.圖:
(留意攝影技術,勿失焦勿過曝,最好附兩張,一張深色底一張淺色底)

店舖方面,新手可參考 #5 黃店List,切勿狗衝,各有優缺,自行定奪
再次強調:切勿狗衝

為防新手出村被虐殺,下列出「需注意」店舖名單,自行解讀

三思而後行List(不斷更新):
1. crystalfaxx
2. pinklaxx
3. dear.gexx
4. follow.your.wixx
5. crystal_zen.xx
6. d.o.k.xx
7. creativeart.cc
8. 晶之x
9. 緣x
10. 時尚天然xx
11. 名石x
12. 水晶小x

曾賣「處理」水晶或假晶(不斷更新):
以下參考自crystal_dodgyshops
1. my_crystal.momexx
2. crystal_originaxx
3. lj.jinglebexx
4. crystall.taxx
5. bellastone.gallexx
6. jeng.crystxx
7. aaphrodite.xx
不能盡錄,可上crystal_dodgyshops追post,網店改名好容易,學識點睇先可一勞永逸

歡迎增補
辣椒絲
高汁整合pin
以後copy唔切堆黑店材料至少可以copy呢段
1001冇理由再唔開post呀
太耐冇追po, 想問下緣x係觀塘嗰間?
點解緣x同水晶水x要三思而後行
緣x
水晶撚入嚟 (15)
https://lih.kg/qAvcHsX
#352 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

水晶小x之前都有巴絲講過食水深,我特登google咗佢個網睇,10mm彩光拉長石都賣千二,仲要晶體都唔係真係咁靚我先加佢落去

三思而後行係邊三思
1. 你係咪有錢到跌咗幾千到幾萬都冇所謂?
2. 條晶係咪真係咁啱你眼緣啱到你此生非佢不可?
3. 你係咪戇鳩仔或者超級大愛撚唔介意助養呢啲舖頭?
如果三個問題都係Ys,去買。我唔會阻止你
心思思想買堇青 好似好貴咁
BTW 有人問pink fire
其實so far 我見得一間有得賣
同埋我好鍾意呢啲紅色
阿賽斯特萊品種
(但後來發現同紅膠花有啲似囉真係)

都買左我唔會問值唔值
未買又覺得你覺得值都買
其實點解要問
我都買左藍閃石 但戴左手
睇佢上面功效似右手
好似唔同樣
一直以為呢啲係滴膠 入面加閃粉
咁者係
見冇人講 可能係冇人發現

crystalplaxx依家賣緊個d次石墨咪話導電好撚勁 隻他錶一篤落去 個錶就跳得好勁

但大家睇清楚d個符號“Ω” 佢係check緊電阻唔係導電既能力
所以舊野越唔導電 個錶跳得越勁
佢條條check次石墨既片都係check緊電阻 所以佢d貨有幾好就真係唔知啦
你將個兩支針篤落個人到 個錶都會好似條片咁跳得咁勁
我都有見到佢test 我睇完仲哇左一聲
但佢黑色我先無買到
佢係咁賣廣告 我都睇到
咁我買左啲咩
你唔講真係冇留意到嗰到早期啲片都冇影到下面
可能真係紅膠花
有巴絲講過阿賽個結構應該都係白水晶,但頻率極高,粉紅阿賽係咪可以話係粉晶

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞