水晶撚入嚟 (17)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
咁唔想做平貨 下次淨係入貴野黎賣囉
問到我躁 要喝鳩佢先閪撚住塊面理我唔會比錢佢賺
要睇返價錢
幫襯咗jai大半年
覺得van同車仔檔嘅性價比會高啲
jai女店主唔笑嗰陣西 但係其實幾好人㗎 會認得人同比到意見

不過我都認同人夾人 如果喺一間店購物體驗唔好咪去第二間 最緊要買得開心(同埋唔好做水魚)你有幾鍾意條鏈都會受購物經驗影響嘅
白幽靈點分?佢呢隻係咩黎?
仲有d金字塔係咪碎石黎?
唔好話鎖匙扣 依家好多細細粒吊住係手鏈度
我都驚會刮花
我有係Jai live買過野
叫店主幫手揀野佢會認真幫我睇
就算有啲價錢貴啲 都會公道啲話平嘅好睇啲

不過睇得呢個post嘅
都應該理解買水晶都講緣份
我相信鋪頭都一樣
一黎我覺得店主嘅態度 鋪頭環境都會影響水晶能量
二黎就算幾平幾抵 買果陣體驗唔好
返到屋企望住條晶一肚氣又係哂氣
都係得不償失

買水晶都係求開心 呢間唔夾咪試下另一間
十分同意 自己都有幫襯過jai 唔敢講店主係經常笑臉迎人 問佢全部野都會答 (我自己買嘢算多嘢問) 算係幾有禮貌 你唔識揀佢會教你點樣先為之好 買得都幾舒服

但當然要同日本服務業果種態度就冇得比啦

不過買嘢都係求開心 一間唔夾咪下一間 行多幾間比較下都冇壞
係JAI買過
好聽既咪就係店主任你睇
唔會chur你買唔買野
唔會主動sell你
要等你自己問佢
女店主係cool
男店主nice d
各位巴絲打
新手有野想問
我個fd最近送左條金曜石手鍊俾我
我帶左一日 一除出黎大力得濟就斷左
請問係咪再穿返佢就得
定係斷左係擋左災唔可以再戴?
睇你信唔信
如果係除個下大力only穿番黎戴應該無乜問題
但如果係戴戴下斷我會執番再處理
睇 #143

咪係滴膠溝碎石溝金屬片倒模落金字塔模,功效嗰啲就見仁見智,但個樣真係好廉價
係除個下太大力呀... 戴左成日都無事無斷.. 除個下先出事
anyway 唔該晒巴打
如果本身對水晶都有啲感應嘅人
可以試下將手心懸空喺金字塔尖上邊
將注意力集中喺手心
然後由懸空15cm左右開始非常慢地向下調較高度
如果個塔有齊金屬片同埋一條由塔底到塔尖嘅螺旋狀鐵線
去到某一個距離嘅時候
你就會feel到好似有奇怪嘢篤你手心
但唔係刺痛嚟
而係一種阻力

唔係個個人都試到
要好集中先得
純粹個經驗嚟

不過我試嗰兩個塔都係有崩有瑕疵嘅塔嚟

Btw同意似小朋友勞作

廣告見到 月亮石唔係特別高質
個設計幾靚 要七舊 買佢設計
月亮石黎?? 你唔講我以為係磨沙珠
月亮石係邊?
我買左條女人錢真係易賺
依間真係黑店嚟嗰時咩都唔知 冇追post
400幾蚊買咗舊勁細舊嘅白晶簇
同埋一條200幾好柒嘅草莓晶
又話咩幫你睇五行又算命十成十都係上網copy返嚟
你應該要買條海藍寶先啱
加強勇氣堅定
新手想問下邊度買水晶平?
喂都好喎 有無邊間推介下
新手請睇Pin

問晶請報
1.水晶種類:
2.尺寸:
3.價錢:
4.實體定網店(開名都得):
5.圖:
(留意攝影技術,勿失焦勿過曝,最好附兩張,一張深色底一張淺色底)

店舖方面,新手可參考 #5 黃店List,切勿狗衝,各有優缺,自行定奪
再次強調:切勿狗衝
註:黃店List中 gem_palace 曾售假白幽,特此補充

如果想問某舖/shop點樣 最好附Link

為防新手出村被虐殺,下列出「需注意」店舖名單,自行解讀

三思而後行List(不斷更新):
1. crystalfaxx
2. pinklaxx
3. dear.gexx
4. follow.your.wixx
5. crystal_zen.xx
6. d.o.k.xx
7. creativeart.xx
8. 晶之x
9. 緣x
10. 時尚天然xx
11. 名石x
12. 水晶小x
13. 明石x crystalink.xx
14. joli

曾賣「經處理」水晶或假晶(不斷更新):
以下參考自crystal_dodgyshops
1. my_crystal.momexx
2. crystal_originaxx
3. lj.jinglebexx
4. crystalhk.shopxx
5. bellastone.gallexx
6. jeng.crystxx
7. aaphrodite.xx
8. wy_.crystxx
9. eternity_crystxx
10. gem_palaxx
11. selenite.xx
12. quartalixx
13. dbynat_crystxx
目前出現大量水晶代理,專賣假晶或劣質經人工處理水晶的IG shop 自己睇路
不能盡錄,可上crystal_dodgyshops追post,網店改名好容易,學識點睇先可一勞永逸

歡迎增補
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞