水晶撚入嚟 (17)

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
碧璽唔識睇
月亮覺得唔算好
我覺得偏貴
我之前條9mm 差不多清都係950
不過最緊要中意
中意是無價的
Sorry唔記得講幾mm
呢條好似7.2mm
我都好肉赤 我岩岩先入坑
諗住月亮石會追死人 所以先諗住買條靚d
點知
Btw我呢條得7.2mm
呢種晶體重要得6mm 個價錢除一半就差唔多
應該唔值 補張黑底睇吓?
啱啱入嚟先知 名石X係咁衰 上個月先係佢度買咗條9xx灰拉長比阿媽
當買個教訓😭
想問下for 學業嘅話,紫龍晶好啲定係紫水晶好啲?係咪總之紫色就有幫助?

因為好少聽人講紫龍晶對學業好,同埋會唔會話紫水晶多啲紫色所以好啲咁樣?
alevel嗰陣老母買咗一條紫晶一條月亮石比我
戴住考嗰幾科都a/b咗
唯一中化冇戴c咗
可唔可以講下邊款紫晶?

借圖
類似呢隻
不過佢都係喺玉器市場求其買300 蚊條嗰d
唔洗買咁貴
thank you 巴打
咁你依家仲有冇戴緊水晶啊?
其實已經算幾靚 白水月要上千
我自己覺得 最緊要中意
有時全清未必一定最夾自己
希望戴多啲會透啲
新手買左條黑銀鈦唔知靚唔靚同值唔值, 想求下各位巴絲指點。
1.水晶種類:黑銀鈦
2.尺寸:10mm
3.價錢:$600
4.實體定網店(開名都得):CP
5.圖:
晶體好難會透左 真係交學費
可唔可以問下水晶有冇tg group嫁?
唔該…
我係中意去實體店果啲人,講下去過幾間實體,純屬個人感想

西九xx:週末下午去的話根本多人到睇唔到,唔講咁多怕俾人告
旺角名X堂:佢太多客,放左出黎果啲慢慢睇無壓力,偏貴,同大部分無標價要俾佢枰
好景Msx:種類同數量都多,多手鈪,價錢唔貴,老細幾nice
Cheap之堡Vanfxx:週末去又係勁多人,價錢中等,幾多月亮同拉長
旺角Heyxxxxx:好多原石同擺件,都有飾物類,種類都多,小貴
觀塘crystabexx:數量唔算多,價錢幾平,佢隻狗好可愛
觀塘adexx:多耳環同設計款,擺件都多,種類數量多,偏貴
玉器市場X太:幾年無去過了,印象中種類同數量都多,價錢唔貴,光線有啲差,同佢係你隔離睇野有啲壓力

荔枝角jxx同新蒲崗pristxxx 一直因為唔順路所以無去過
本身話白水月點知唔係都有d灰
早知買靚少少既奶油月都無咁嬲
當新手交下學費平衡心理

補埋黑底圖:
因為月亮質地我覺得要透先靚
不過我果陣已經揀左成個鐘 有d攰 最後求其拎條順眼既算數
有d水晶聽講戴得愈耐愈靚同埋會清
月亮唔知會唔會
但好多人話月亮戴得耐會爆藍光
希望可以愈戴愈靚
唔買都買咗,由佢啦

戴耐咗人的油脂滲咗入去係會透啲嘅,不過都有機會因為撞裂、磨花咗或者其他保養不當而更模糊or黃咗
希望在明天
遲下買過條算啦
可能會透少少
唔好諗住佢會變白水月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞