做咗ICL 植入式隱形眼鏡。你問我答

1001 回覆
28 Like 35 Dislike
點解咁貴都想做
五月做完到而家覆左三次診
驗眼睇到最底個行
除左貴啲之外真係一啲都唔後悔
夜晚唔會眼乾
最正係而家出入冷氣地方終於唔洗怕啲霧氣
開頭好怕近視加深番專登配左藍光眼鏡
而家成日撻起張床煲劇以為覆診近視會反彈點知又無
不過千祈唔好學 雖然副鏡可以換但真係好貴
太好啦,蒙住4個鐘冇野做都唔知點算
本身去希瑪check,做唔到smile。然後轉去清晰再check,我個時話我想做icl然後reception個邊就話咁幫我book許醫生,檢查去見嘅醫生都係許醫生
2星期
清曬,第2日已經80-90%視力
一星期後再覆診視力係100分,散光10幾度
清晰安排
訓教,聽歌,去廁所
每半個鐘去一次廁所,因為做完手術後,會比兩粒藥你食,食完你就會想去廁所😂😂職員會帶你/你朋友帶你去廁所
我有配副平光抗藍光眼鏡😂
冇聽過有後遺症
分期可以分幾期比錢?
我用恒生信用卡,就24個月
做完可唔可以游海水?
如果之後近視/散光加深,唔係太深,影響生活可以有咁做1)配眼鏡/帶con 2)做smile/ lasik
如果係太深,又唔想做smile/Lasik 就重新訂造植入式隱形眼鏡
一般嚟講,做完ICL,下次取出既時間就係你老左,有白內障需要換晶體既時候
所以做完ICL就好好保護眼睛,避免度數加深
可以,等完全康復後,我諗一個月後,最好問一問醫生
都係旺角清晰
21日,頭2星期等訂造鏡,大概2星期後就打嚟通知可以預約做手術日期
記得做手術前停con 7-14日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞