做咗ICL 植入式隱形眼鏡。你問我答

1001 回覆
28 Like 35 Dislike
想問吓如果喺清晰做 ,有散光嘅收費係咪貴啲定係都係劃一$80000
做到一半打乞嗤點算,合唔埋隻眼會飛出嚟
想問下你本身有冇眼乾問題?我眼乾到帶唔到con,keep住帶眼鏡。唔知做唔做到喱個手術
劃一 $80500
我本身都戴唔到好耐con 而家冇晒呢啲問題

你可以去做下檢查先

做唔做到要睇好多嘢

但icl 相對其他兩種矯視手術已經算係咩人都做得
年年都要覆診?
如果游水會點?

點解揀呢個而唔揀激光矯視既?
游水咪游水囉冇影響㗎

當時衡量過2種矯視嘅利幣先簡icl

最主要係因為icl 唔中意可以還原番對眼,因為佢只係擺咗啲嘢入你對眼,而唔係喺你對眼攞走啲嘢。
二來,夜晚睇野好過smile 好多

三來,smile 會比較容易眼乾,icl 唔會

我覺得唯一缺點就係價錢
做完之後梗係唔會再載Con啦

而家做完兩個幾星期 so far 都幾滿意
睇嘢清楚嗎? 有冇邊度唔舒服
對上一次複診已經冇晒度數

唔知點解連捽眼呢個壞習慣都冇埋

可能心理作用掛
但你呢種考唔到某啲工,因為佢地要unaided eyes,你呢種有device係fall into aided eyes category。
其實捽眼會唔會feel到有鏡片係入面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞