做咗ICL 植入式隱形眼鏡。你問我答

1001 回覆
28 Like 35 Dislike
係啊
我都係咁上下時間
要預返需要滴放瞳藥水果啲
可能會令到你當日返工有啲麻煩
想問係清晰check眼可唔可以做倒ICL, 靜係check一次?
我問希瑪佢話要check 2次眼 (第1日check完隔一日再check 第2次)
同埋有無人係曈孔放大後太大既原因做唔倒smile
ICL 有無話瞳孔太大唔做得?
我幾年前check過眼本身想做smile,但曈孔放大後係8mm左右
好想做ICL😢
我就係清晰嗰度預約做ICL 第一次check 係睇吓你條件上做唔做到 第二次就應該會係手術當日check 確保啲數據係啱嘅 先會做 好似係咁
瞳孔太大lasik coverage range cover唔倒
講真激光係十幾年都無進步過
我阿媽十年前check 又係瞳孔太大 激光cover 唔倒 十年後check 又係唔得
做完2、3日後 睇電腦做嘢會唔會好攰?
喺清晰做完嗰日使唔使自己帶副太陽眼鏡去
唔需要,其實帶太陽眼鏡只係為咗唔好撞到對眼
清晰會唔會比
唔知點解近排好多人做ICL,搞到我要約到4月尾先做到
唔係啩我嗰陣副con 到咗之後一個星期就做得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞