做咗ICL 植入式隱形眼鏡。你問我答

1001 回覆
28 Like 35 Dislike
我係鄧醫生,唔知鏡片幾時到呢
超深近視打算去希碼驗睇下做唔做到lasik/icl
有冇人去過覺得間嘢好唔好
姑娘話2-3星期
我嗰陣同你一樣咁上下時間,又係鄧醫生
佢幾nice,上網睇原來佢係副教授

師兄依家隻眼如何

上次檢查滴咗瞳孔放大藥水,出到去係中午,勁大太陽,我睇嘢好似上咗天堂咁
依家對眼好好

1隻眼睇到1.2 ,另一隻就1.3
做完之後好似去咗個New world
做完啦

隻眼回復成點?

個過程分享就吓
做完之後拆紗布已經睇得清七成左右嘅嘢,個感覺好似有啲嘢jam住咗喺你隻眼到,會比較模糊。 之後一直去到第二朝睇嘢就已經睇到九成視力,遠少少睇,係有啲好細隻嘅字未睇得清楚。但去驗眼已經有1.0-1.25視力,夜晚睇嘢見到燈就真係會有眩光,不過影響唔大。總體嚟講,嗰種清晰度嘅感覺好似你啱啱佩左副新眼鏡咁樣,好正
正啊,比對眼休息多啲
夜晚睇燈要一個月之後先慢慢正常返
原來係咁 都好啲
想知洗頭應該要點解決,係咪要帶泳鏡,已經幾日冇洗
我隔咗一日已經照洗

洗得有技巧啲就冇嘢
D人唔識
近E2,3年平左
之前我睇時係要10幾萬
佢個個技術高好多, 同可逆轉的
有幾痛

係咪麻醉唔夠?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞