【重開】撈左一排村屋太陽能發電系統,你問我答

289 回覆
2 Like 26 Dislike
一般正常跟足晒程序咁起當然合法

推一推
公司叫W3?
唔係
發現大家都幾鍾意估我係邊間公司但為左唔好畀連仔拉人封鋪,各位大佬都係問返太陽能嘅嘢啦
中電竟然咁好收咁多電
聽好多人講中電收得比預期少電
同埋電價會隨時調整
又要買保險
若果地方細真係唔整好過整
因為初期個個都唔識亂申請,其實依家平均每間屋可以發到6~7kWh 但個個走去申請9 10kWh就亂晒大龍。

另外有d村比如西貢嗰邊,中電食唔落咁多電就有d村屋已經唔批申請

電價係簽到2033年底,但如果佢突然唔想再簽5蚊改做4蚊,咁之後入紙申請嘅就冇計lu,所以呢壇嘢真係早申請早享受
啱啱幫完個客執其他公司嘅手尾,見到佢竟然用左假嘅LG板。塊垃圾求其貼張假嘅貼紙就當真貨,塊垃圾燒黑左一半。
你唔好斷人米路啦
啲組件壞一壞邊個上嚟整,parts壞咗邊個出錢換?
太陽能板邊個會日日去洗?(維持最高發電效率)
好似你話齋,入BD整個篷要幾多錢呀
你唔好斷人米路啦
啲組件壞一壞邊個上嚟整,parts壞咗邊個出錢換?
太陽能板邊個會日日去洗?(維持最高發電效率)
好似你話齋,入BD整個篷要幾多錢呀

所以你見我之後都無再出聲(唔計呢次)
邊個整就睇個客搵咩公司啦,一般都係2~3年包工包料嘅

清潔同電力測試我地就建議半年一次
冇話斷唔斷嘅,做嘅都係會做,多謝你肯留言就真
美國聽聞出左隻新板,轉換率高好多,但未有production

香港普遍都只係一個裝舊板,好快壞,又再維修既工程遊戲

我講得岩嗎?
美國新板行程我就唔熟啦。

而板正常壽命就20年以上嘅,講緊可以放沙漠用。而所謂嘅好快壞係有d仆街公司做壞規矩用假板又用黑工先令人d客快壞

而工程遊戲,好老實,第一如果個系統係做得衰嘅,3年內發生咩問題係要公司出人工出料壞換新去做呢個維修,公司係會蝕本,所以我地寧願每樣都做好d,減低壞嘅風險,大家winwin先可以令我地長做長有。

第二,其實有邊part真係壞左都好,客人隨時可以搵第2個電工師傅,再喺淘寶買件新嘅返嚟換左佢。

所以又點會係玩工程遊戲呢?
因為我聽有相關行業,係有客人無apply 保養,公司又唔包保養
裝完過一牌壞左無人負責。。。
呢個就係點解要揀間做得好嘅公司做
清想了解下係咪

2.5米棚架:合法
有任何圍板:僭健
拆除式圍板:法律罅

啲人話只要屋宇署黎查果時拆走圍板就奈你唔何?但屋宇署黎查會事先通知?突擊點算
咪滾鳩人啦
大夏天台最高1.5m
村屋就2.5米?
聽樓主講某啲區開始飽和中電已經唔批,咁太陽能公司會唔會check埋定要自己問中電
你冇理解錯

Ching冷靜d先我就冇心呃人嘅,咁佢本身係有2條問題

第一條平時整出嚟係咩板樣,就係上面嘅圖

第二條大廈畀唔畀,大廈整唔整得就係基於嗰座大廈本身畀唔畀。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞