【重開】撈左一排村屋太陽能發電系統,你問我答

289 回覆
2 Like 26 Dislike
間間公司實際做法制度會唔同,但我呢邊做法係收少少按金去幫個客入紙中電,咁等一星期左右中電就會回覆批唔批或者批到幾多。如果批出嚟客人滿意嗰個數就可以畀錢開工,唔滿意比如申請7千但只批出3千嘅,咁我地咪退返錢畀個客。大家均均真真就最好。
村屋係2. 5米,好似上面d圖咁
Thx清
咁想問埋單相係申請難度高定效益低?睇中電個計法好似越少電就越高價?

單轉三又要幾皮野
我上上上星期個客都係搵一條龍咁單相轉三相再舖板。

首先以一般天台舖350尺板為例,你轉左三相會大約發到6 7千瓦左右嘅電,係唔會過10千瓦所以都係收5蚊嘅。

然後申唔申請三相真係睇你想唔想一勞永逸。冷氣、即熱式熱水爐、洗衣乾衣機呢d樣樣都係電,依家叫做有個誘因畀你去轉埋三相囉。

同埋轉三相嗰幾萬蚊其實畀多一年套系統都已經搵返返嚟。
都係,如果我搞都會轉三相,住得村屋費鳩事買石油罐麻鳩煩,全電算,一般家庭三相60A夠唔夠做?定100A穩陣啲?
一般都係60A已經夠
同埋講真個個轉嘅都想有咁大整咁大,然後中電都係唔會批,因為用唔著
下。。。淘寶,個parts唔洗合乎香港機電工程署既要求?原來你地係咁玩
咁你唔淘寶可以Amazon嘅,睇你用支那嘢定來佬嘢啦
我舉嘅只係一個例子去話唔一定要搵返太陽能公司。我一直都堅持話自識整一定係咩都係自己整最平。

所以喺上面個留言我係想表達我公司冇意思亦都冇心力去玩工程遊戲
babykingdom真係好難玩,只係留個言話係行內人,解答下佢地問題就畀admin連ban 3個account CLS
善意打破零回覆
接到好多巴打查詢問公屋 居屋室內裝唔裝到,我一次過答啦。係唔建議嘅 ,裝完都幾嘥錢

我一般只會建議天台/空地/工廈/農地/貨倉呢d地方裝
私樓新盤如果要埋150呎天台就30萬
如果淨發電,計埋地價裝備大概要幾耐回本?
想問下太陽能發電幾耐要維修一次, 有冇D 野零件會好易壞, 話哂D gear 日曬雨淋
一般間間公司都係2~3年包工包料保全套系統。

最易壞係隻牛,如果揀錯左隻錯功率嘅牛下下超功率咁用就會好易壞。

但其實正正常常咁用,每半年做一次電力測試,平時勤力少少打掃下d板係唔會咁易壞,因為set系統本身係預你用十年以上。

除左板以外嘅部件,手勢好嘅公司會幫你搵嘢遮住佢,受少d風吹雨打。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞