【重開】撈左一排村屋太陽能發電系統,你問我答

289 回覆
2 Like 26 Dislike
,照你咁講,唔使靠中電,村屋組成聯盟用太陽能板發電買電都有得諗喎
你呢個講法未聽過,有冇詳細少少資料
pish
我聽返嚟係支那有大量死貨所以叫中電搞呢壇嘢
唔答
打風落雨夜晚食自己?
定係all in Tesla Powerwall
sor 上面有另一位Ching都問緊組合屋,我以為你係同一位

組合屋裝唔裝得,咁都係要睇返你嗰度管理公司畀唔畀裝,呢個要麻煩你自己問一問

幾耐回本,我冇上嚟視察唔知實際啦,咁但一般其他唐樓平台都係2~3年回本,因為唔洗好似村屋咁裝個架,可以平緊一大筆

電費方面,你依家比緊嘅係大約1.2一度,咁而你發出嚟賣畀中電嘅就係5蚊一度電

希望上面可以解答到你嘅問題

係我眼花遲咗覆真係好唔好意思
其實好多人誤會左 村屋好多七百尺 三層
其實唔一定,有好多村都唔係standard
有d係平房 有d唔係700尺,所以話有野跌落黎整親人,都要睇你係咩村屋
早排係咪好多公司唔掂?搵過一間上門睇哂野,又轉哂名,之後又話要問銀行借 結果拖左幾個月又話重新傾過
係 因為佢地第一期未收錢就貼錢幫客起住先,跟住個客又唔埋單,負責累累為唔到皮,咪中晒伏
日本同其他地區都興左好耐
香港就潮流FEEL
可唔可以請教下賣番比中電咩原理/難唔難入行 想做PT試試
食自己?太陽能板緊係要有太陽射住先發到電,重要係太陽直射塊板先得,唔係話天光果到光線就夠發到電。想要高效,太陽能板識定時轉動對正太陽位置來接收太陽能。現時既太陽能技術,香港係唔適合做,重要係家居做
香港得有幾多村屋啊,救得佢幾多???
香港環境唔適合,低人口密度地區就岩
有人計過,鋪滿成個青海省高海拔區就夠一個國家用 !!
CP 值仲低過而家掘bitcoin
沉晚先計過舖晒成個香港九龍新界都唔夠青山發電廠一半發電力。你個國家係指邊個?北韓
海拔高個效率好過香港呢類沿海城市。咁當然佢個研究應該係以尼泊爾呢類國家計數啦,唔通夠日本用咩。
都係嗰句,做得村屋太陽能嘅個重點從來唔係太陽能啱唔啱香港,第一個有個合法支架,第二係有中電畀返錢佢買佢d電。
賣畀中電嘅原理係有set太陽能系統喺度,咁每發到一度電,中電就用5蚊同你買

我係frd介紹入行。pt我建議你搵其他工做
電要即發即用先夠低成本,日頭儲起夜晚用會令成本劇增,長距離轉送亦會令成本大增。目前中國的偏遠地區,太陽能發電基本供過於求,用不完的電全部浪費。浪費主因是之前一窩蜂搞太陽能發電,無視當地經濟發展是否有需要,背後係因為政府有津貼鼓勵人去搞。不過搞完之後,今時今日,大陸政府已大削津貼了。
其實好難就咁講15萬抵唔抵 重點係板 架 逆變器等用料同師傅造工
btw Ching 仲搵緊我?
大陸早年勁多太陽能板投產,自己做死埋自己。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞