【重開】撈左一排村屋太陽能發電系統,你問我答

289 回覆
2 Like 26 Dislike
Tesla 方案要預幾錢
直流mcb用邊款
我公司都未接過tesla,所以喺呢度都報唔到數畀你,但可以有心理準備會係好貴。因為tesla冇批發商帶嚟香港,所以就算做,d公司都係上亞馬遜用零售價訂。

而tesla佢個設計亦唔係畀香港嘅村屋嗰種平面用,而係畀歐洲尖頂用,所以d客問到我地都好直接唔建議佢喺香港用。
支那嘢,呢d大路嘢支那貨嘅價格優勢真係太高
想問係依家係咪疫情關係,中電停左上標?
依家中電做返嘢啦,你嗰度搞緊? 你可以直接打去中電問一問
好似仲排緊.... 未知幾時
但做就做左了, 等上標咋....
呢d位真係要靠大家體諒
想問一下, 如果上左標後, 想再加太陽能板可唔可以?
理論上係唔得嘅

重覆

整個上網電價計劃都係一個伏

客戶支付系統成本俾電力公司賺名譽

回本期超碼6年(電力公司資料)

客戶蝕硬

千其好好參加
我睇返個APP , 每個月都有五到六千收入喎
但仲未上標咁解....
ching介唔介意講下有幾伏

其實好多人係想要個合法簷篷,加埋個中規中矩支那架點都會4年回到本
Ching用緊咩板同逆變器
國產野
電力公司唔會為個簷篷嘅孭飛
要令個簷篷合法都係要向BD入紙
個計劃唔能夠令個簷篷變成合法
其他嘢晏啲再講

BTW, 中規中矩支那架大約用到幾耐?
大約諗到係邊幾隻
https://www.bd.gov.hk/tc/safety-inspection/ubw/UBW-in-new-territories-exempted-houses/index_ubw_nteh_green.html

我理解四邊圍執就唔合法,但正常咁裝個架喺度係冇問題

正常就預二 三十年,但始終會有老化,所以最緊要係定期check check佢
其實冇圍四邊起玻璃屋係合法嘅

1.5米

咪話每戶有回購限額嘅 咁值唔值一戶整大啲用埋隔離戶 quota
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞