[iOS/AN] 《逆轉オセロニア 》逆轉黑白棋 (1)

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
BTW激級都打唔嬴
第3關速龍炸我成萬血....無智書真係差咁多咩

用兩隻智書 打左幾次先過到

兩隻智書會容易打啲
不過得一隻都冇問題
如果冇智書就要用超駒隻雙盾去擋

畀各位打唔過激級嘅巴打參考下
打過咗唔洗參考都得啦

試左場 1.4神擺隊長 3round無盾無蘇菲亞都夠力打死佢

半平民隊 , 又一次證明回隊既威力
30cost 黎講今次真係叫人失望 進化版同蕃薯龍根本分別不大 鬥化翻一粒逼你杯賽擺隊長 但係幻獸印加cost玩唔到龍隊
30cost 黎講今次真係叫人失望 進化版同蕃薯龍根本分別不大 鬥化翻一粒逼你杯賽擺隊長 但係幻獸印加cost玩唔到龍隊

巴打你掉轉咗下話
進化先係限定反一粒喎

鬥化個buff其實會追加貫通效果
不過得一turn,效果一般
今次隻絕望都唔係特別難打
上次撒旦難打啲
打邊關升rank升cost高效率啲?
絕級差一turn死左

天梯有半減/雙倍經最快, 如果你指主線我當年係刷14-5 , 刷得好痛苦

巴打你掉轉咗下話
進化先係限定反一粒喎

鬥化個buff其實會追加貫通效果
不過得一turn,效果一般
今次隻絕望都唔係特別難打
上次撒旦難打啲

佢鬥化1.3帶穿 咪同進化武龍娘一樣, 點解我要比多10cost玩一樣能力 今時今日幾何有咁多陷阱 今次刷一隻算數
出左情報
計画通り
出左情報
計画通り

神L + 撒旦 +夏日手牌-20 + 信長 = 20+25+20+20 長期減85%攻
出左情報
計画通り

神L + 撒旦 +夏日手牌-20 + 信長 = 20+25+20+25 長期減90%攻

天梯有半減/雙倍經最快, 如果你指主線我當年係刷14-5 , 刷得好痛苦

天梯即係?

天梯即係?

練習下面個個對戰

天梯即係?

練習下面個個對戰

未夠cost,上到銀色係咁被人屌打

天梯即係?

練習下面個個對戰

未夠cost,上到銀色係咁被人屌打

當交學費練定式
原來絕望關d棋得20%升技 之前無打過 咁癡線既
明明隻game好好玩
點解咁少人傾

所以要刷多幾隻升技
其實升鬥化可能舒服啲
今次曹操好似都一般般
撒旦好好多,無論鬥化定進化都好實用
明明隻game好好玩
點解咁少人傾

可能要睇好多日文

所以要刷多幾隻升技
其實升鬥化可能舒服啲
今次曹操好似都一般般
撒旦好好多,無論鬥化定進化都好實用

撒旦個30cost起碼真係值 但我無
問個on9新手問題
有時放咗隻棋之後佢右上有個數字倒數(有時係無限)
係咩意思?
問個on9新手問題
係咩意思?

TURN數
你見到既多數都係:
時限減攻/永久減攻 藍藍地色既
例子: 749 雙奏星琴 2TURN減對手50%攻
773 狐女 永久減 5%~19%攻,越少棋減得越多

時限補血/永久回血 綠色
例子: 981 沙漠姬 只要在場就每TURN回最大血量3%
402 豐收神 只要在場就每TURN回800血

時限加攻/永久加攻/倒數X TURN後加攻 黃色
553 神像監視者 在場2TURN 神棋攻擊*1.3
408 黑龍女帝 只要在場龍棋攻擊永久*1至1.4倍,越少棋越高倍
1091 暗黑龍 倒數1個TURN,無比對手翻倒的話效果發動,手上面龍棋攻擊*1.6
問個on9新手問題
係咩意思?

TURN數
你見到既多數都係:
時限減攻/永久減攻 藍藍地色既
例子: 749 雙奏星琴 2TURN減對手50%攻
773 狐女 永久減 5%~19%攻,越少棋減得越多

時限補血/永久回血 綠色
例子: 981 沙漠姬 只要在場就每TURN回最大血量3%
402 豐收神 只要在場就每TURN回800血

時限加攻/永久加攻/倒數X TURN後加攻 黃色
553 神像監視者 在場2TURN 神棋攻擊*1.3
408 黑龍女帝 只要在場龍棋攻擊永久*1至1.4倍,越少棋越高倍
1091 暗黑龍 倒數1個TURN,無比對手翻倒的話效果發動,手上面龍棋攻擊*1.6

師傅明白了
成日見有人用既B棋 但wiki 搵唔到入手方法
例子:
成日見有人用既B棋 但wiki 搵唔到入手方法
例子:

我今日先GOOGLE咗哩頁講最強B RANK棋
https://bikakin.biz/articles/【オセロニア】bランクキャラ一覧-リセマラ-オス
你嗰2隻係最TOP的B棋

入手兩隻都係PREMIUM GACHA入手

https://kamigame.jp/オセロニア/キャラクター/ヘカ.html

https://kamigame.jp/オセロニア/キャラクター/ウィンドスピリット.html
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞