[法奧砌機中伏] 買完機 點知出事了

1001 回覆
29 Like 102 Dislike
大大條list係到
https://download.gigabyte.com/FileList/Memory/mb_memory_b450m-aorus-elite_raven.pdf

...不得不承認,B板學乜鳩人上高頻ram,安份守己用基本ram算
屌係喎 唔記得油耳乜春都保

召喚油耳 答問題

水鵰漏水有冇得保
但要自己set行3600
新會知咩
油耳你又唔講
x1
但要自己set行3600
新手會知咩
油耳你又唔佢講聲
佢依家擺明超唔撚到,咁你咪收鳩左佢抵玩ram
換返幾把風扇同基本ram比佢
佢條抵玩ram咪做個7/8/9折比下位,講明全身二手包冇事,蝕少少咪算

不過佢條ram如果冇盒/有爛就神仙都難救
不過我所知d抵玩ram 通常得幾塊旗艦板/最高級個種itx板先會保證xmp到(什至冇板廠保證)

所以會平過其他ram即係抵玩ram要平時超開頻,好熟ram d 時序、電壓、頻率個類人先好買

想腦殘xmp就一定要付出多d抵玩野留返比發燒友算
adata ram其實有乜問題,點解咁多人唔鐘意?

如果唔用adata,咁應用咩?
gskill
呢個真
係飛緊買過moon
唔關我事架
師兄,你自己亂砌上錯哂螺絲又整到pcie 槽一開頭又唔講,一嚟就諗住入哂悠二數你都幾離譜

塊板有問題要rma,你係代理見到部機咁你會點諗?
咁企佢角度
佢只係覺得塊版用用下死左
其他都無問題
所以先咁兇

悠2 d cs一開始講得清楚d
咁唔會誤會咁耐

其實見到佢火牛d螺絲就知佢能力低
cs應該包容下 耐心d
一齊達致無障礙社會
咁做應該會好多單拔劍
去垃圾桶黎講...掉技嘉落去簡直係侮辱
應該趁七月化左佢
兩邊都柒
但樓主冇話自己砌既...咁又再柒啲
萬幾蚊部機都仲係用b450

講真唔差多幾百上x570啦
爛板唔係我啊
個陣我都諗過
但見冇人講需要升x570我都放棄左
咁都可以話2邊都柒
明顯條友智力有問題啦吓話
新post 等包膠

[法奧砌機中伏] 買完機 點知出事了 (2)
https://lih.kg/2189541
果然係腦場員工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞