[法奧砌機中伏] 買完機 點知出事了

1001 回覆
29 Like 102 Dislike
當然giga有冇跟進ram optimization 另一回事了

因為Giga b450m elite ram qvl 都係比到3600mhz 即係本身預你用3200~3600果個range
有冇訂單號碼呀?
或者有冇對話圖?
另外開post屌撚爆佢啦
你條傻鳩唔係話佢Del撚咗你record咩?
高登熊貓電腦
想簡簡單單求穩定易用易超應該用 intel
講真 GALAX HOF OC Lab Arduino 16GB (2 x 8GB) DDR4 4000MHz CL19 Samsung B-DIE賣$899
$899有4000c19 samsung b die又真係抵嘅
同價位gskill得3000c16
只係佢冇睇樓主個塊板頂盡得3600 行唔到xmp姐
jack巴會話intel 一樣有廢板xmp都開唔到
應該用intel b板 配個2666 乜都default 用到就夠
其實唔知,但爬文個個都咁講

反正大把選擇咪唔買
XPG的RAM 怎能算ADATA?
唔關事 我intel amd 2邊用

只係建議平台上高頻率ram 留意下qvl上限 有時會有xmp問題
根本成班on9仔
乜撚都唔識係度吠
講真Ryzen 3000系用XMP 行3200 都未必包生仔, 再上就更加冇保証.
水鳩人買超頻RAM 又唔SET 好先比人, 拎石頭掉自己隻腳咩.
有事冇事跟風屌咗adata先就冇死
樓主都冇用adata,屌adata做咩
我話個網冇左訂單RECORD佢先講自己轉SYSTEM

個RECORD我只係用黎證明我有買
唔撚係我無情情屈佢話我冇俾錢拖延送貨

唔知邊到踩親你條尾
唔係話好態度就係好架嘛
你砌得機...部機自己用架
諗人黃唔黃先架咩?咁如果佢叫你用gtr你又用?
話自己幾黃幾黃然後一班黃衛兵出黎幫手擋
10次奶野起碼八九次都係個間...心裡有數
其他店奶左野...你作為連登仔你都出黎屌左先啦
你見有幾多?
依度係佢獵食場...你唔係度屌係邊度屌
用得網店...唔係懶到閪咁...就係乜柒都唔識
一係就on99人地話黃佢又跟
個價貴人一大截...唔係送埋貨同售後要好咁佢憑咩?
我夠黃啦...唔通我再開番間鋪
貼撚晒啲相出黎...講多幾句口號屌下支共
然後部部機賺番你一兩千蚊你都同我買呀?
如果我冇講要用xmp
我抵死 自己換ram
但冇諗過講左會用xmp
但介紹呢條ram我
仲記得你個時反應大撚到
扯到去支共手段
你話佢del咗你record咪無證據你有買
檢討受害人
屌關樓主咩事
係油耳水9你買4000ram啫
自己砌
我都唔知
但成村人排隊屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞