[法奧砌機中伏] 買完機 點知出事了

1001 回覆
29 Like 102 Dislike
個時4月啊
認真講
有機會ram本身有問題
試過兩pack ram 2133無事
xmp即炒
換返自己用開既就無事
果兩pack叫d60g
自己果pack叫nighthawk
自己諗....

同埋好多垃圾b die
corsair最鐘意用
但點都好過galax既....

搵個fd借pack ram行下xmp就知imc壞定點
37x好少壞imc, 3600反而易壞
關adata咩事?
補充
d60係3200 孖8
試完自己對8gb 3000 nighthawk, 再隊孖8 neo 3200都無事
他牌100條壞1條
adate100條分分鐘壞10條
利申我講果兩pack d60g, 最後係一pack壞一條....
板記憶體走線設計問題就係講緊塊板未必xmp到4000mhz 板問題來
用左成年喎
智力正常唔係應該自己上代理搞咩 點解係返去搵個零售
仲要冇單 如果連盒都冇keep 咁除非係近一兩年內新出肯定未過保 如果唔係就算係代理都唔會理你掛

雖然悠二成日自己頂爛市上黎開個po就做黃大仙
你就好 又可以享受黑店既售後服務
同你講聲
我次次屌佢有次玩鳩我拖我送貨時間
再講而家入FAROLL網搵唔返張訂單
佢都會話資料冇唔見到 舊單佢可以搵得返

就算冇單 佢都一撚定有資料
做呢D生意PRINT多次張單唔覺得有幾難
當然唔想做梗係諸多藉口
唔推 adata 就要推 galax?當 g.skill 無到?
條ram無問題
係樓主個平台用呢條ram先有問題
靚料果堆既B450M仲可以上4000mhz 1:2
我打漏咗
係 giga bios 問題
樓豬而家好似係 3200-3600 c18 都上唔到
想當年我試過用一對賊船低汁 hynix 2666 8g x2上 3200
除咗手動較 3200 同 cl16-18-18-38 之外乜都 auto 都輕易上到
msi 一千樓下啲板嚟
點睇

今時今日會唔會仲有板唔識自動上 1.35v
呢條好平
因為樓豬相信悠二唔會亂推嘢畀佢

支持悠二上門超ram
得罪講句用返當年超 ram 最垃圾走線最差嘅 asus x370 經典作 x370 prime pro 都唔會上唔到 3200 c18 2x8g
有腦唔會搵法奧砌啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞