[法奧砌機中伏] 買完機 點知出事了

1001 回覆
29 Like 102 Dislike
唔會啦
大家都係講個信字
唔想等就唯有換過塊囉
我意思係唔駛自己煩自己寄咁解
都係要等...快過自己等少少咁多囉
熟入面sales既幫你盡快搞左先都得
但係你同間鋪又唔熟...佢點會為左你賣人情幫你即搞
你真係唔好彩
msi真係好多人買
都話聯強貨要搵悠二先有保
由佢am2 果時出770-g45買到am4 都未試過連壞兩塊
油二同事話佢人為 叫佢自己搵聯強喎
asus/msi
ultra fuckable 就有
所以仲去悠二到買聯強貨睇路
記得出事都係自己去rma

陣間收完機又話有螺絲扣斷
分分鐘比佢同事掂完多條㾗又係人為損壞
死無對證
所以我咪話如果真係有人為問題
佢又同聯強落開貨...佢叫聯強上黎收貨都得啦
然後覆番要等幾耐...再問個客等唔等定補錢換一塊
駛乜搞咁多野
咁如果塊板冇花冇爛...即係當冇所謂人為損毀
咁法奧就會肯換?
咁換左落黎個塊佢又點處理?
假設係壞既咁都係要rma架啦
咁點解一開始唔幫個客rma...反正都係要rma
又平啲俾朋友? 可能好多朋友等緊佢既依塊板
定係又留番自己用呢?
msi其實平貴都幾好用
真係唔係好多壞野
但佢既貴板我自己覺得佢冇ROG貴板咁user friendly
可能佢滿足唔到我需要
係如果要搞個bios冇asus咁方便
平板asus依家又肯出D好野同佢打
網店買moon小心一開箱就爛
佢BIOS係咁,要識字嘅人㩒落去先搵到想要嘅嘢
以前初初成日幫人砌msi已經學得好難搞
後尾自己用asus之後反而覺得
屌msi個bios真係好撚麻煩
但我幾鐘意佢tomahawk系列
我都係一套hof,3600用緊14,14,14,34,試下得唔得冇記錯係1.25V電壓
但我塊版係當時Ryzen啱啱出嗰陣塊RogC6H
唔知關唔關事,同埋我印象中HOF嘅Ram喺會寫返嗰時序喺嗰包裝度,照抄再少少調整就超得
用緊咩板先係重點
C6H咁正常啦
老實講 b板叫你加隻4000落去真係玩9你
無h或者z都唔駛諗
反而3200就緊緊夠你塊板
我果時有比電話號碼但你地係check唔到我都無辦法啦 所以我都無再問自己出去整
人地amd...
h板?
Amd b板好似超到3600都唔夠啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞