[法奧砌機中伏] 買完機 點知出事了

1001 回覆
29 Like 102 Dislike
拖出貨呢?
豬兜又扮睇唔到

第一日過完數已經即SEND入數紙俾佢
第二日SEND個EMAIL黎話收到同我同一筆銀碼但係冇入數紙證明唔到係我入
拖多日WORKING DAY要等1月1號公眾假期後先出貨

你又洗唔洗幫佢諗點解釋?
腦場小店呢招唔多work
佢照報平一二百
到你比完錢開始砌佢先打比你話無貨 要換 加番錢/ 換平野比你
係未來科技買左幾年野

都ok呀

住港島唔想過海一定搵佢買
因為intel non k u+ b板 加2666 ram 真係乜都無得比你set
全default 會有D咩事 除非壞件

intel就玩k版啦
未來出哂名喎...
港島用開樂天
屋企7部機都係佢到買料
樂天貴過未來
不嬲都仆街唔係第一日知
玩家鐘意玩咩自便
intel就係要超ram超u
等睇
推到#1001
油耳都未回覆個post
未來個朵臭唔敢搏
樂天有親戚相熟所以比較信佢
平過faroll就算架喇

我又唔係極識野 寧願俾少少熟人賺都唔想奶野
責任心同信譽都值錢既
Adata堅廢
真心唔明點解
但暫時睇3600效能係最抵既
2666/3200僅次
我唔熟呀...未搵過佢地買野
我以前係腦場係冇依間野
要睇埋timing
例如最低latency 係3733c17 > 3600c16 = 3200c14
無野超
點會出事
弊在乜都唔識超乜春
一定要問佢有冇的平
起碼都俾個齊頭你啦
屌你老母係咪戇鳩㗎你
我淨係笑鳩你話佢好似支共del你record呀傻閪
我幫佢兜乜撚?
砌好先俾錢是常識吧
冇貨要轉就話唔要
當初推GALAX HOF 4000MHz原因係因為呢條RAM價錢比起當時好多既3600MHz 甚至3200MHz RAM更平

打個例子.當時G.SKILL Trident Z Neo 3200Mhz 2x8gb F4-3200C16D-16GTZN SRP 係1100.

而呢條RAM只係$899.而且係用B-DIE.當然佢唔係最好體質既B-DIE.但依然係一條唔錯既RAM

而GALAX HOF RAM係今年4月岩岩新出.即當時樓主用個時.係岩岩出個時就用既新貨.並唔係清死貨

而用唔到的確係因為底板.而當時大部份AMD板都未必上到4000MHz(就算X570).但其實一直都係可以買條更加高MHz RAM.手動調整到低返d 既頻率黎使用.直開XMP係唔得.而咁做係因為.你而家買條4000MHz.就算當你未來換機.而我都相信未來Intel定AMD.都可以好大機會普及上返4000MHz.推GALAX HOF RAM只係因為價錢平.但係品質唔差.

打個例子.好多人買火牛都會預大watt數黎買.RAM其實就更加可以.如果條RAM本身高頻率得黎仲平過其他低頻率的話.我一般都建議買高Mhz RAM.起碼佢本身係可以達到更加高MHz.低MHz就當然更加冇問題.而AMD RAM部份冇Intel咁好.就算買返3600 2x8gb.都有機會XMP唔到.如果你買高頻率D.再手動set返低Mhz.成功率係仲大.呢個係我一直以黎既諗法.我都見到連登好多人就算Intel B板.最多只係用2666Mhz.都會推3200Mhz.RAM.只係因為價錢好接近既關係.咁價錢好接近既關係.點解唔買條更加好體質既RAM

而樓主話3000MHz都上唔到.我相信只係setting問題.我可以幫樓主set返

當然如果樓主並唔想手動超.或者唔想繼續用呢條RAM.我可以幫樓主換返其他RAM.係絕對冇問題.呢個9月.我會建議用Crucial 2x8GB 3600Mhz

簡單d黎講.我係睇價錢.而同價錢甚至仲平D有更好既野.就算用唔著.我都會建議買.呢個係我一直以黎既諗法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞