[有圖] 去salon電髮中伏變左鳩毛村姑

931 回覆
1373 Like 113 Dislike
ig shop = mk仔
見人地個ig啲相幾靚就落答
個個出去玩到個頭殘哂 先搵返原本個髮型髮埋單
笑撚左
都唔差既
係真有啲村姑味ka
Sorry 我笑撚左
之前有去過呢間染,叫佢染深啡,出到嚟我啲fd睇完都話似黑多過啡
最嬲係坐 reception 嗰啲女人,態度差到以為佢先係個客,要我serve返佢咁
睇完即刻喺i豬見到條友嘅廣告
有冇示意圖
呢d頭應該關頭髮事
粗幼出黎效果應該好唔同
漂過都敢電?見你好似幾靚女先覆你,乜𨶙都唔好再搞買啲mask 返去當護髮素日日用,而家個頭電爆咗再做咩都唔會有好結果,慢慢留長剪𨶙晒佢啦
之前去銅鑼灣電過
個髮型師都好老實咁同我講
電完嗰下一定靚
因為髮型師會幫你吹埋頭、整靚個型先俾你睇
返到屋企就一定要靠自己吹靚個型

最後我個頭電完出嚟真係同佢IG啲圖一樣咁靚
但我真係好撚懶、冇認真吹頭
過咗一年keep到一半左右
惟有遲下再電過
點睇都唔直又唔攣嘅髮菜 可以點好
之前都試過電燶左....sad撚左成年 又要等佢生返長 個髮型師仲要態度勁差
Start我之前諗住同個fd再幫襯,點知個fd話間舖燒咗,啲人都走晒,所以再搵咗第二間整,想知原本嗰班人去咗邊。有冇人知?
尖沙咀有好多黑店salon
仲有間叫慢活慢剪 唔係明碼實假
手勢極差 搵個學徒幫我電髮
電完啲頭髮又爛曬
大家千祈唔好去
你用哥d表情令個post幾何級數地好笑左
究竟有咩好笑笑
第一次電髮嘅時候係咁睇google點電最好
跟住發現原來有好多種電法(未search都唔知)
嗰陣睇到啲blog講
Btw我只電過一次
但係我都係喺ig見到就膽粗粗去咗電 不過電完效果出乎意料地好
應該會再去
你真係好彩
有咩問題 睇落幾靚
巴西焗油,漂到頭髮冇力都做到順滑同直,不過只係表面同手感好,入面係冇好過嘅。另一個Post有個髮型師講過。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞