[有圖] 去salon電髮中伏變左鳩毛村姑

931 回覆
1373 Like 113 Dislike
明明係 梁福元
想玩佢d頭髮
呢間好野
電左兩次都好ok
無指定師傅
去過tst呢d salon中過一次伏
又多人又大部分時間得個助手take care我
而家去開d一人salon唔洗擔心中伏
咁又不能認同更多
首先個髮型師如果係專業既
絕對有責任建議樓主唔電/索性唔做
但樓主內文話髮型師剪短小小電得,咁姐係收錢做野啦
入過尖嘴髮型屋都知人地係賣服務sell專業
如果唔係成日啲mk junior妹俾杯水你做乜
喂喂喂,評估完客人髮質,整完。
做唔到個效果仲整衰左
絕對係個髮型師垃圾抵比人公審
但如果係樓主係格硬要求人地幫佢電,人地拒絕過+講明整完效果會極差既情況下。咁就係樓主抵死
我見好多ig髮型師出啲圖好靚
又染又電又漂咁 個個都話係100%自己作品
跟住㩒入去profile睇吓 十個有八個都係尖沙咀
唔講自己salon咩名 淨係寫地點
超級伏!試過幾個月前我朋友去尖沙咀電
又係ig睇到幾靚跟住去
最後電到成個師奶頭咁 見親都比人笑佢柒
廿幾歲女仔電到個頭又傷又醜 勁慘
我仲有兩三個朋友又係去尖沙咀 整一整就千幾蚊
最後出黎效果又係唔係幾靚
電曲真係好睇上卷技巧
所以最後我Blk list曬所有尖沙咀salon 以防中伏
呢間我都中過伏變咗咁
佢話係我頭髮軟電唔起
我一路信咗 睇黎唔係
屌我前幾日都係ig見到呢間,心郁郁想去
樓豬似大波
究竟有冇一間salon係冇伏
起完樓主底⋯男人嚟嘅
好撚伏
我都係睇ig 黃店 salon
電髮正常
剪都好正常
不過係喺觀塘
善用起底功能
電完好似出門口前求其o係屋企用電鬈棒整既咁...
短頭髮最唔受歡迎👏😂
共用AC?屌你老母?
之前中伏過一次,染完頭個髮質仲衰左開始不停掉頭髮!🙂🙂⋯⋯都係儲下錢去日本旅行陣時順便整,平令正
佢實話:頭幾日比較唔自然,幾日或者一個禮拜之後就會好靚

我可以提前反駁定啦,我試過樓主嗰款頭,啱啱電完嘅效果完全唔係樓主咁,就算頭幾日唔自然都靚樓主個頭好多,真心勸佢之後同樓主道歉算。
好多年之前想電木村頭,最後變成麥當勞叔叔頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞