[有圖] 去salon電髮中伏變左鳩毛村姑

931 回覆
1373 Like 113 Dislike
睇唔出有咩分別

絲打
想中出

係咪佢?我中大大伏
俾左二千幾蚊電頭髮,幾日就直番。
我問佢點解會咁,佢話我吹頭吹得無技巧
以後無再搵過佢,仲好意思 whatsapp sell 我產品
其實幾靚
我本來都覺得呢間唔錯
去到第三次開始覺得唔係幾好
第四次染髮d色好7同埋發覺點解髮質咁差 開始懷疑佢用cheap嘢
之後第五次染髮係自己染60蚊revlon盒裝 我屌染完髮質好過佢幫我染好多

應該以後都唔去salon 自己黎仲好
屌 即unfollow
我淨係跟過朋友去一間尖沙咀ig有3000幾follower嘅salon,我個frd染緊,我本身問佢某2隻色可唔可以做highlight,之後佢話highlight完冇分別所以唔肯做。OK,之後我揀咗好耐都揀唔到,佢求鳩其幫我篤咗隻啡色(我本身都係啡髮),搵條𡃁幫我染,染完好似冇染過咁,之後收撚咗我成千蚊(齋染)。
不過我個frd highlight佢親自操刀都ok嘅
但係條友真心態度好唔掂
約左佢 14:00 整頭髮,14:45 先上到salon
剪完個頭就將如下嘅程序交左俾個助手,好似消失左咁,係咁易望左兩次咁多
真係貼錢買難受,一啲都唔專業,諗番起都嬲
村姑頭 正呀
你點同佢溝通?識日文?
叫K_t Y___g
垃圾英文➕Google➕圖片😂
垃圾英文➕Google翻譯➕圖片😂
夠架啦 多都唔得,佢地所謂英語OK=翻譯機+ 聽你啲英文單字
好多圖都係styling嚟
要出到嗰個效果要搽大量product+吹/卷髮器set出嚟
出salon嗰下就靚,一洗頭就爆完炸咁樣
有好多人都以為電完唔洗吹唔駛 styling 就可以同相一樣。
樓豬而家髮型好似大陸妹 你食多幾次譚仔應該會啱曬feel 到時你代入到就唔洗剪了 enjoyyyy !
起底完 你都幾好笑
下次去韓國陣時試下去韓國整頭先~😂
尖沙咀老銅十間有八間都係呃人
特別係大大間勁多fb ig 廣告水個啲
長期俾錢搵model 去整頭影相
但實際係新入職洗頭仔幫你電
之前已經有post係列哂啲blacklist salon出黎

電曲其實難之餘
仲要難keep
要師傅好有料到同藥水好先得
假設佢整到相中效果
俾你翻去洗兩洗都變翻你依家咁
要靚曲 自己買枝三舊口嘅卷髮棒卷仲實際
試下直療
好有效
巴西焗油都唔玩得耐
直療keep到半至一年
前排我都係去咗樓主呢間電一樣髮型
電完變咗貴婦狗啲毛咁
我電咗千三蚊..
全程都係由學徒電髮同上嘢
髮型師只係走過嚟剪咗兩下頭髮
同埋最尾吹頭幫你影相
重點係我髮尾變哂鳩毛中間啲頭髮仲開曬叉!!
依家出街都係扎頭髮
千祈唔好再電或者拉直
一定會後悔 啲頭髮傷到仆街
最尾去返自己去開個間
佢幫我剪左少少,同我電左個梨花頭
唔知係咪見我咁慘佢俾左個九折我
剪左$1600鬆啲
媽呀唔洗去ifc了 但整個頭整左3k

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞