[有圖] 去salon電髮中伏變左鳩毛村姑

931 回覆
1373 Like 113 Dislike
是咁的,今日同朋友(A)去左尖沙咀一間8k followers 既salon到電髮。因為我個頭之前染過,所以髮質唔係咁好
電頭之前既頭髮:

一去到問個髮型師意見,佢就話我啲頭髮傷電唔到
咁我都知自己咩事就話不如電直算,之後佢睇左睇就同我講:剪短小小啲頭髮就可以電到
咁我聽佢講剪短左,但電完出嚟變左咁

左邊:我拎過去個髮型師ℹ︎g自己電出嚟既既效果圖
右邊:實際情況

正面:

屌你老味完全唔知想點撚樣

我同A一上到去佢已經唔夠位,我地等緊個陣要一個坐圓櫈一個坐salon櫈都算,去到我哋上左藥水仲要輪住坐張salon櫈

A個頭無染髮質好過我好多,個髮型師實牙實齒話電到,但電完出嚟之後係得外面有少少曲,中間同入面係直到同岩岩去個時係冇咩分別

個髮型師一幫完我哋剪完頭髮就唔見左人,成程都係兩個助理幫我同朋友整,呢個我都仲覺得可以接受,之前出面電頭個陣都係助手幫手整,髮型師多數只係睇大圍有冇問題就算,雖然今日呢個係直頭消失左

去到電頭髮個陣啲功夫又那西以前電頭髮啲助理上卷嘅時候都會噴濕張紙先上卷,今次呢間就噴啲唔噴啲喺度偷懶,部機仲要有個卷係壞咗唔識發熱,坐到最尾先發現要由頭坐多30分鐘

之後電電下個助理無啦啦走過嚟:你啲髮質差都預咗電得唔好睇
我同朋友電完之後就已經變到鳩毛村姑咁既樣,個髮型師望住個頭同我地講:嘩,好好睇好靚,留長左就會好自然
係吹頭之前,仲叫助理特登幫我哋落Gel,等吹完出嚟見到有曲

我成個頭岔開晒好似炸過嚟咁 A就個頭就係直
啲圖美術做得唔錯
Btw 依家個頭真係不堪入目
Rip
唔好意思,笑撚左
我嬲撚到book 左之前電開個間聽日去問佢有冇得即刻再電
無得電我就拉直
唔比拉直我就剪男仔頭
洗完頭一兩日乜事都冇啦下話
A個頭幾似呀
樓主好似幾靚女nice tits
男人表示睇唔到有咩唔同
我即刻碌返上去睇有冇呢行字
屌你老母原來冇早知我晏晝見到個頭就指撚住條撚樣個頭屌佢老母(唔敢
可能過多排會好d呢。之前電完好撚7,但過多排會好好多。
左邊圖似夾出黎
幾好笑,但關我咩事?
男人角度嘅話大概係電到咁
你試下咁同條女講條女打鳩你都似
抵撚死 係要信ig
當買個教訓 咪post上黎連登柒
係連登仔都知ig d野係伏
收幾錢先
兩舊水嘅話就抵嘅
正面個張已經係唔想佢再曲落去洗左一次頭
救唔返,砍掉重練
即刻relate到
叔叔話你知,無架啦一下世啦,但今世叔叔我可以養你
點解唔去電開果間?
嘉芙不如上13定14有間叫woody salon
黃既 幾有心機 我剪左年半左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞