[有圖] 去salon電髮中伏變左鳩毛村姑

931 回覆
1373 Like 113 Dislike
條友真係閱讀理解零分
覺得唔差
不過好貴
人生第一次漂染頭髮就去咗依間 伏過直升機
上年夏天去整 上完漂粉佢擺我坐個風口位下面🤦🏻‍♀️個助手好似好細心咁問我凍唔凍第一次漂頭髮唔知漂粉發熱先有用(如果我知道一定叫佢幫我調位)
之後佢同我講係我染過髮所以退唔色要漂多次之後$1500左右埋單
有冇名好平
新髮型幾靚,受唔受溝
話撚左每次入salon都係一場賭博
但求打個和都賺左
以前電髮電到勁上
比個c9咁
最後買支直髮膏自己整返直
明既,樓主個髮型師事實的確係整得柒+垃圾仲收得貴
但呢個post有唔少人都係抱住我講既心態走去整髮
老老豆豆先唔講..你的樣子..呢d後話問題黎
所以咪話電髮基本上就係比d懶閪走去做,唔洗唔認
就算Set完夾完頭都係半日多d貨仔就玩完
想靚靚post ig扮女神既,係咁架啦
我同你講,通常後面睇好得,前面睇翻個個反差感,真係唔撚掂。
笑死
都冇人會望你
利申中過伏 但唔係呢間salon

我話要染呢隻
結果

10% 相似度?

最後要搵番幫襯開嘅師傅執番好佢
點解起左你底係男人
起一起樓豬底再問
高温嗰種電係keep得耐過低温 但係頭髮會好傷
不過我覺得最重要係自己點保養
如果洗完頭跟住個髮型吹攣其實可以keep好耐
但如果好密用細梳梳頭2個月一定直返
我都係呢間跟呢個髮型師幾次好彩無爛過頭
印象特別深刻 一路整佢就同我講你要唔要加part保護乜乜乜乜 你染完之後會唔會焗埋油 你啲頭髮又乾又旱 如果唔係一定會斷喎 一開始整之前報價$900左右 漂兩次又加依樣果樣 變咗$1500
見舊幾水咪加囉 怕萬一真係斷就要剪短 點知佢原來係唧兩下類似滋潤嘅嘢落我上色個兜染髮膏嗰度兩下我啲頭髮長過個胸 都係比兩下我 (平時洗頭唧洗頭水嘅份量都多過佢
絲打執開邊間
我又係中伏中左好多次
睇落好似染完好耐甩晒色咁
Halo 鳩毛村姑
其實係保險金融地產
三大巨頭
呢幾年仲有好多啲臭西賣減肥藥豐胸丸呃人
Ig shop信一成好
最撚憎女人頭髮乾旱 真係好撚似鳩毛
好心啲女得閒做吓焗油啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞