【英國-你問我答】現居Birmingham, 三十頭, 幾年前黎左做野同生BB

608 回覆
321 Like 14 Dislike
冇睇Birmingham隊波
Birmingham accent 難唔難聽?
車係必須
你心諗清楚「初到步冇車都方便」呢個理由係咪咁重要啦
Nottingham同曼伯感覺差唔多, 再細D咁解
睇一區區, 倫敦都有區差
市中心就實好
呢個城市治安好呢個唔好, 個人認為係錯覺
英國唔大, 其實個個城市都算好流動, 治安差既區主要係中東窮人集中地, 其實個個城市都有, 英國白人根本唔夠勞動力cover所有工種

我去Birmingham貪佢大 (倫敦>>Manchester = Birmingham)
同近倫敦,宜家起緊個鐵路 HS2, 起完半小時可到 London
加上同 Manchester咁凍 (英國愈北愈凍)
難聽
但好過Scotland
Ching做乜租咁貴? B1?
多房同算大
宜家有睡房,BB房,辦公室,健身房,衣帽間, 同2個士多房, 另外車房擺野
Birmingham成日聽人講治安好差,樓主有無遇過老爆?
鬼佬攪唔掂我地D頭, 佢地係唔係都剷
你開salon搵唔搵到食睇你拎到幾多亞洲人大陸人香港人客源, especially 學生, 鬼佬就唔洗諗
宜家大陸韓仔開既salon單價要廿幾鎊起跳, 質素十分參差
新聞聽過, 但親身聽就冇, 朋友/朋友個朋友都冇
多謝解答
有冇見過Tommy Shelby
距離市中心好遠
幾耐車到市中心?
岩岩google見到相
呢間只係示意圖
我屋企揸去唔塞車市中心十幾廿分鐘
工作機會同利、曼比邊到多啲
就係因為呢套野好想去Birmingham
BNO撚表示機會來了

By order of Peaky "Fooking" Blinder
多唔多人租樓?
想買樓放租

問過啲人話樓唔保值
不過想有啲額外收入
Birmingham 有無邊個區推介?治安好既
Thanks 巴打
冇聽過liverpool多機會
曼伯就不相伯仲
都多人租
呢度人普遍收入唔高
投資既話最正路就市中心附近, Solihull, Sutton Coldfield
你真係睇岩再問我 tg: uk00100
冇特別技能得個車牌,想靠個車牌搵食
呢邊除左的士/uber/送外賣,有冇見過亞洲人楂巴士或者楂車搵食?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞